icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748507
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
17 april 2019 21:51
4

Mitt eget beslut och utmaning

Jag har nu till sist bestämt att resa hem över påsk. Det ska förstås bli kul att träffa släkten. Jag har dock tvekat att åka hem av två orsaker. Jag lider av utmattning och det är jobbigt att bara umgås. Nu tänker jag att jag ska testa att åka hem "bara"  3 dagar och på något vis försöka att sätta gränser, ta mer pauser och vila. Det känns lite svårt då jag bor hos mamma som är ganska sällskapssjuk och som bor i en relativt liten lägenhet men jag ska försöka. Det går inte att vara social hela dagarna då man är utmattad. Det är svårt också att sätta gränser för sig själv. Jag tycker ju själv det är kul att umgås men jag måste sätta stopp då jag blir för trött och jag måste vara förutseende och ta pauser innan jag blir för trött.

Den andra orsaken till att jag tvekat att åka hem är min viktminskning och önskan att äta sunt och jag blir extremt frestad av mat och fikabröd som jag vet mamma har massor av. Men jag måste skärpa mig och ta ansvar för min hälsa. Jag måste kunna hälsa på släkten och ändå följa min plan och helt enkelt säga nej, annars kommer det ju aldrig att gå i längden. Det är mitt beslut och min egen stora utmaning i påsk. Att vara envis och stark och tänka på mitt mål och göra bra val. Jag förväntar mig inte att gå ned i vikt över påsk men om jag klarar av att hålla vikten när jag är bortrest så vore det första gängen. Det känns som att det kommer att funka denna gång. Peppar, peppar, ta i trä. 

Gillar

Kommentarer

 • 17 apr 2019 23:39
  paloma

  Du får umgås så mycket du orkar, annars får du gå ut i det fina vädret så du får lite vila från sällskapet. Påsken är en stor mathelg, du får njuta av det goda lite lagom🙂

  Ha en trevlig påsk🐣

 • 18 apr 2019 06:07
  Bella50

  Säger som övriga...njut lagom av det du verkligen tycker om. 

  OM det ändå inte skulle hålla...så ta det då ...utan för stor besvikelse. 

  Bara att hålla vikten är stort ...en så lång mathelg. 

  Det gör skillnad om du skippar det allra onödigaste ( godis och bakverk)...rör det inte ens.

  Sån är jag med bröd...nöjer mig aldrig med lite när jag väl börjat...men att helt avstå är lättare.

  Önskar dig en trevlig helg med lagom av allt. 🐥🐣

 • 18 apr 2019 08:26
  gittan52

  Hopas du får en riktigt trevlig påskhelg men "lagom av allt" wink

  Hur det än går så har du förmodligen många erfarenheter med dig hem som du kan jobba vidare med.

 • 18 apr 2019 17:14

  Tack allihopa för era kommentarer och glad påsk! 

Logga in för att skriva en kommentar.