icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1577536
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
22 oktober 2014 22:27
5

MIraklens tid är här?

Igår då jag var på tjänsteresa i en annan stad så gick jag förbi en loppis på väg till tåget och tittade på klockan, hinner jag? Och beslutade att göra en snabbvist på 5 minuter max. Jag gick runt därinne, bara svepte förbi och kollade efter en speciell sak som min mamma samlar på. Allt i hast då då jag hade bråttom till tåget. Då jag kom in i tredje och sista rummet så bara stannade jag till och stirrade för jag såg en lampa som hängde i taket, det var som en fönsterlampa och kupan såg väldigt bekant ut. Det är nämligen så att idrottsklubben som hyrde min lägenhet i andrahand även hade slagit sönder en av kuporna i min fina vardagsrumslampa (Lampan har tre armar med tre lampor med "vågade" kupor). Lampan är gammal, nästan 20 år från min första lägenhet men fin och jag hade inte tänkt tanken att den skulle kunna gå sönder. Jag har jättehögt i tak så det känns omöjligt att råka slå sönder den. Då nu ena kupan ändå hade krossats så tänkte jag att nu är det kört, jag kommer aldrig att hitta en sådan kupa igen. Men miraklens tid är nog här för den kupan jag hittade på loppisen såg exakt likadan ut! Jag frågade om priset som var 60 kronor men för att själva anordningen till lampan var trasig så sålde hon den till mig för 20 kronor! Hon visste ju inte att jag bara var intresserad av kupan. Jag trodde inte mina ögon och jag tror de inte än. Jag har inte testat än men jag har ställt mig på en stol och måttat och i mina ögon så ser kupan likadan ut. Jag kom hem så sent igårkväll så jag har inte hunnit testa och kom hem sent ikväll också och då lampan sitter så högt är det lite besvärligt och nog bäst att stänga strömmen om jag ska börja skruva där så jag måste göra det på dagtid. Men jag är hoppfull att kupan nog är likadan! Hur i hela friden kan jag ha haft sån tur att springa på en sådan kupa från en lampa jag köpte för nästan 20 år sedan och precis nu då kupan gått sönder. Jag berättade det för mamma ikväll och hon sa gå och köp en lott!

Pepp pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 22 okt 2014 22:43

  Fantastiskt och känns som ett tecken att saker kommer att ordna sig för dig..

   

 • 22 okt 2014 22:56

  Där hade du flyt smiley Se till å ha stadig stege för tusan wink när du byter de

 • 23 okt 2014 06:56

  Älskar loppisar!

 • 23 okt 2014 14:11
  Donnina

  Vilken tur!! Som sagt, köp en lott, det verkar som du har flyt igen! wink

 • 6 nov 2014 19:12

  Tack allihopa! Jag har nytt kupa nu och ja, det var exakt likadan! yes laugh

Logga in för att skriva en kommentar.