icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
24 november 2013 15:13
6

mersmak!

Ju mer jag rör på mig desto mer vill jag röra på mig. Det är en sån skön känsla att ha blivit lite lättare i kroppen, känna sig smidigare och starkare, orka mera. Mitt mål var att promenera 2 ggr om dagen x 50 min men efter en månad kände jag att jag ville gympa också och köpte terminskort på Sporthallen i närheten. Det var tyvärr minst 3 år sen jag gympat sist men plötsligt fick jag mera energi och motivation att återuppta det och dessutom prova på nya typer av pass som jag inte gjort förut som tex karate, step-aerobics och zumba. När jag nu har ett terminskort så går jag 3-4 ggr i veckan, inte för att jag "måste" utan för att det är så roligt. Och för varje dag känner jag att jag blir bättre och bättre. Visst har jag haft träningsvärk men det känns som ett bra bevis att jag tränat så det ser jag bara positivt på, och nu har jag förresten inte lika mycket träningsvärk heller som från början. Jag har ju inte hållit på så länge men jag kände snabbt av förbättringar, att jag orkar mera, fastän jag förstås har en hel del kvar. Det finns vissa övningar som jag inte riktigt klarar av än, inte helt och fullt. Jag är för stor i kroppen och musklerna för svaga, men det är ju det jag försöker att åtgärda nu. Var nyss ute på en långpromenad, har en 2-timmarsrunda jag brukar ta ibland när jag har tid att gå lite längre på en gång. Det är en riktigt jobbig runda med flera berg som är riktiga "killer", tvärbranta vinberg, sen lite mer vanliga backar men totalt 5 riktigt jobbiga långa backar, så man brukar vara rätt mör då man är på toppen av berget. Det sköna är då att sen är det bara rakor och utför resten hela vägen hem. Men idag så kom jag på toppen och fick plötsligt infallet att gå ännu längre, upp på ännu ett berg, där det finns vindkraftverk och kolla utsikten för jag har aldrig varit upp dit på toppen. Så jag förlängde min promenad och det var verkligen underbart vackert, och solen strålade över berg och dalar. När jag kom hem så var resultatet att jag promenerat i hela 3 timmar och det kändes som jag hade kunnat gå längre. Verkligen superhärligt!

Kommentarer

 • 24 nov 2013 15:17
  Vad härligt det låter, bra gjort.
 • 24 nov 2013 15:27
  Tack [KURSIV]rosnas[/KURSIV]! Ja, det är härligt! :)
 • 24 nov 2013 15:46
  hogis73
  Håller med, det låter härligt! Är tyvärr lite dålig på det här med promenader faktiskt, men jag har insett att det är väldigt skönt. Nuförtiden när jag pendlar så måste jag ta en promenad från stationen till jobbet varje dag (och tillbaka igen sen). Inte så långt, bara 1,1 km. Men jag har märkt hur mycket bättre dagarna blir bara av att komma ut i friska luften en sväng.
 • 24 nov 2013 16:06
  Ja, [KURSIV]hogis73[/KURSIV], promenader är bra för viktnedgång men också för hälsan i allmänhet :)
 • 24 nov 2013 16:26
  Å, låter så härligt att hitta glädjen i att röra sig igen. Jag längtar!!
 • 24 nov 2013 17:23
  Ja [KURSIV]Eminemma[/KURSIV]och det går fortare än man kan tro att komma till den punkten! Jag hade inte gått mina dagliga promenader så länge då jag började känna suget att verkligen vilja gå och glädjen att röra på sig.

Logga in för att skriva en kommentar.