icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1747660
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
31 december 2017 19:34
4

Mål 2018

Jag måste ta tag i hälsan igen. Tråkigt att jag gått upp i vikt igen och det är det jag måste jobba med. Jag vet hur jag går ned i vikt men hur håller jag vikten? Är det nolltolerans som gäller?  Jag tappar fokus konstigt nog när jag når normalvikt och andra saker tar över som jobb, flytt mm. Nu ska jag börja om... Äta sunt, dagliga promenader. Jag måste komma på hur jag ska hålla vikten. Jag har varit stressad och lite nedstämd och det har gjort att jag börjat tröstäta tror jag. Jag måste på något vis komma på en lösning. 

Jag ska fortsätta att jogga också. Jag måste besluta hur jag ska göra med jobbet. Jag gillar ju jobbet men det är så stressigt. Jag måste undersöka om det finns några andra möjligheter och fundera om det är värt det att ha det jobb jag har.  Jag vill leva mer hälsosamt på alla vis även ha mindre stress i mitt liv.

Gillar

Kommentarer

 • 31 dec 2017 19:44
  Flisen87

  Låter som att du har en plan iaf. Det är svårt det där med vikten...Men du kommer nog på vad som är bäst för dig! 😊 Gott nytt år! 🎉 

 • 31 dec 2017 20:54
  paloma

  Hoppas nästa år blir bättre, men något behöver du nog ändra på om du ska må bättre.

  Gott nytt år❣

 • 31 dec 2017 22:49
  Bella50

  Fundera du ordenligt på vad du måste prioritera i ditt liv. 

  Det ligger nåt i att man inte kan ” både äta kakan och ha den kvar”.

  Gott slut och ett gott nytt år önskar jag dih 👏✌️

 • 1 jan 2018 10:28

  Tack för era kommentarer! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.