icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
5 december 2018 23:52
2

Lyckan när värken lättar

Jag har som jag nämnt i tidigare inlägg haft ryggvärk i nästan tre veckor. Läkaren tror att det är diskbråck. Jag fick Alvedon och Naproxen men ändå har jag haft värk hela tiden. Det har förstås varit jobbigt, både värken och att inte kunna gå riktigt och göra vanliga saker. Det har gått lite upp och ner, vissa dagar har jag knappt orkat röra mig. Det är ju problematiskt också när man lever ensam, att klara av att fixa mat osv olika vardagliga saker. Jag läste att man ska röra sig så jag har försökt ta mig ut trots värken men ibland har det inte gått. 

I förrgår började det långsamt bli bättre och nu idag känner jag en stor förbättring och har inte haft ont alls under en stor del av dagen. Jag är så otroligt glad och tacksam att jag är på bättringsvägen! 

Gillar

Kommentarer

  • 6 dec 2018 06:27

    Vad skönt att det går åt rätt håll. 

  • 6 dec 2018 19:36

    Tack, ja, det är otroligt skönt! 

Logga in för att skriva en kommentar.