icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1611459
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
14 december 2014 21:15
5

Ljusglimt

Man får väl vara glad för lite just nu. Jag vägde mig igen idag och såg att jag i alla fall inte gått upp mera i vikt sen jag upptäckte min stora viktuppgång för tre veckor sedan. Jag har alltså stått relativ still i vikt i tre veckor. Nu gäller det att vända på steken. Jag har varit jätteförkyld och varit mest hemma och vilat och på ett vis var det bra att få varva ner och också få tänka lite. Jag har inte haft tid med det på länge. I och för sig nog inte världens bästa tid att försöka börja om att äta totalt sunt igen sådär ca en och en halv vecka före jul... Men nånstans måste jag börja och målet får vara att äta så sunt jag kan och att försöka stå still i vikt nu till efter nyår och då gäller det att satsa järnet igen. Jag ska återgå till att motionera varje dag redan nu förstås, varje positivt steg är ett steg i rätt riktning. Får jag bara gång motionen igen så tror jag energin och lusten att kämpa kommer tillbaka.

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 14 dec 2014 22:09
  Tita

  Nu känner jag igen dig Mosel så där positiv var du alltid innan allt strulade till sig för dig. Häääärligt att du är på gång nu igen. 

  Tusen pepp till dig!!

 • 14 dec 2014 22:50

  Tack Tita :) Pepp till dig med:)

 • 15 dec 2014 07:07

  Jag känner också igen dig, Mosel. Härligt att läsa och det kommer att gå bra!

 • 15 dec 2014 12:01

  Härligt. Du kommer att lyckas!

 • 15 dec 2014 13:38

  Tack tack, ja, jag hoppas och vill verkligen det :)

Logga in för att skriva en kommentar.