icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615820
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
18 juli 2014 09:06
2

Lite stressigt var det här...

Det har varit sån full fart sista tiden så jag är lite uppstressad. Var som jag nämnt i tidigare inlägg bortrest i 12 dagar. Det var jättekul att träffa alla men det var inte direkt någon semester. Det blir så intensivt att umgås med folk hela dagarna då man dessutom bor hos släkt och inte får en enda minut för sig själv. Dessutom hjälpte jag till rätt mycket med storstädning mm, samt tex att syrran och jag åkte till en köpstad, dvs ett ställe med hur många köpcenter och butiker som helst där vi tillbringade en hel dag för att leta presenter till pappa. Den dagen var jag borta i 14-15 timmar. Ja, det var dagen före storstädningen det som tog 12 timmar.

Sen så blev ju resan mer komplicerat än vanligt då Ryanair lagt ner den rutt jag brukat resa med så nu har jag mycket längre till närmaste flygplatser vilket betydde jag måste övernatta flera gånger på vägen och själva resan tog två dagar enkel väg. Det är inget problem i sig att resa men det var tidsbristen som gjorde det lite jäktigt. Men trots de extra kostnaderna för logi och fler färdmedel så blev det billigare än att flyga med större flygbolag och jag måste vara lite ekonomisk. Men jag pluggade en hel del på resan också så jag tog tillvara på restiden.

Jag kom hem på måndag kl 11 (startade resan lördag kl 07:30) och kl 12 började italienskakursen! Man får endast vara borta två gånger per termin och det hade jag ju nu varit då jag var hemma i Sverige så jag måste skynda mig dit. Men sen så går de också så fort fram på kursen så jag vill ju inte missa nåt heller. Då jag kom dit visade det sig att de hade hunnit göra så mycket på de två lektioner jag missat att jag hann inte skriva av allt och blev lite överväldigad av all information och papper och inlämningsuppgifter jag måste göra i efterhand.

Sen var det bara att direkt hoppa på bussen och åka till stan och leta kläder för dagen efter skulle jag resa till en jobbintervju och jag hade vuxit ur (krympt ur) alla kläder sen förra intervjun. I tisdags var jag bortrest 13 timmar på intervjun. Sen har jag pluggat hela dagarna onsdag och torsdag. Var på gympa i onsdags och har promenerat lite varje dag men inte så mycket som vanligt för jag har inte haft nån ro pga italienskan. Jag har tre prov på måndag (skriva egen text, läsförståelse, grammatik samt hörförståelse)  och ett prov på onsdag (muntligt prov). Jag önskar att jag hade haft lite mera tid på mig för det är så mycket att gå igenom. Jag kom ju efter pga att jag varit bortrest och inte kunnat plugga på nästan 2 veckor. Jag får skylla mig själv men jag ville ju gärna vara med och fira pappas jämna födelsedag. Då jag bor utomlands har jag inte varit hemma på hans födelsedag på tre år heller.

Nu funderar jag på vad göra idag. Känner att jag måste plugga och sitter redan i språkstudion. Fredagar är det dock zumba kl 10 och det vill jag inte missa. Det är ju bra att motionera också mot stress samt att hjärnan nog behöver återhämta sig lite efter allt pluggande senaste dagarna. Men min plan var egentligen att även styrketräna idag efter gympan och om jag går både på gympa och styrketräning så tar det ca 3 timmar... Känns som jag inte har tid. Böckerna väntar på mig eller de skriker... Men kanske jag borde välja träningen ändå. Nån timme hit eller dit spelar väl ingen roll, antar jag. För jag har ju inte kunnat styrketräna nu på tre veckor så det vore ju kul (och bra) att komma igång igen. Särskilt som de stänger sporthallen för en hel månad om bara några veckor. Känner mig lite stressad nu och i valet och kvalet hur jag ska göra. Jag vill träna men har jag ro att göra det? Zumba blir det i alla fall.

Ha en bra fredag!

Pepp pepp!  laugh

Gillar

Kommentarer

  • 19 jul 2014 14:39

    Tack :)  Det blev zumba men ingen styrketräning igår för höll på att smälta bort inne i sporthallen då det var hett ute (32 grader) och ännu hetare inne kändes det som. Tyvärr är sporthallen alltid stängd på helgerna så det blir nya tag på måndag. Men jag promenerade 45 minuter imorse och ska ta en till promenad ikväll då det blivit svalare :)

  • 18 jul 2014 20:25
    Tita

    Träna du så skall du se att det blir lättare att koncentrera sig på studierna efter det.

    lycka till!

Logga in för att skriva en kommentar.