icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1577494
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
18 oktober 2014 10:55
1

Lite resumé senaste tiden i Sverige

Nu har jag varit hemma i Sverige i 3,5 vecka och här i min lägenhet i min stad i 2,5 vecka. Som jag nämnt i tidigare inlägg har det varit intensivt och kaotiskt. Först var det kaotiskt redan med flytten och stress med det och jag kom knappt iväg med allt och i tid etc. Det slutade med att jag sände totalt 7 kartonger med Posten till Sverige samt att jag själv hade extra bagage på flyget. Jag fick så fruktansvärt ont i ryggen senaste tiden då jag höll på med flytten så jag trodde den skulle gå av men jag var tvungen att bita ihop då jag inte hade nån hjälp. Så när jag tog tåget från min stad sent på kvällen efter besiktning av min lägenhet och tog in på vandrarhem i en annan stad, i ett annat land och på morgonen tog flygbussen till flyget i ett tredje land (så är det ju i centraleuropa haha...) så var jag redan då totalt slut.

Då jag landade i Sverige var allt så overkligt och det är det faktiskt fortfarande. Det är svårt att tro att jag flyttat hem efter tre år utomlands. Jag bodde hos en kompis några dagar och for sen på en anställningsintervju i en annan stad 1,5 timme bort (fick tyvärr inte jobbet) och sen så reste jag vidare till min pojkvän i ytterligare en annan stad där jag var i 3 dagar tills jag reste vidare till min stad för besiktning av min lägenhet den sista september. Sen har jag ju berättat i tidigare inlägg om det strulet. Men sen började jag att jobba dagen efter och nu har jag jobbat i 2,5 vecka och det känns ungefär som vanligt och det är ju konstigt då man varit borta i 3 år. Jag är fortfarande lite ringrostig men det mesta har jag koll på. Personalavdelningen kom och skulle prata med oss om den uppsägning som ska bli och det har varit en tråkig stämning på jobbet pga detta. Jag har varit lite förberedd på att jag själv kan bli uppsagd också för det har varit så mycket här med omorganisationer och allt men det verkar som det blir min kollega, hon som var min vikarie som får gå.

Första helgen reste jag hem till min släkt i samband med en födelsedag och så passade jag på att ta med en flyttlast för jag har haft en stor del av mina ägodelar hemma hos mina föräldrar. Mamma kom med mig och stannade i 5 dagar och hjälpte mig att plocka upp saker. Det är ännu inte klart, jag har massor och massor är kvar hemma men hon var snäll och gjorde jättemycket. Själv jobbar jag ju hela dagarna och är helt slut på kvällarna även om jag också plockade upp grejer på kvälllstid men det var mycket värt att hon hjälpte mig en hel del. Men sen har jag fått en förkylning och då går det långsammare samt att jag ju bara har kvällar att hålla på. Min pojkvän kom och hälsade på mig förra helgen, jag hade sänt mina 7 kartonger till honom för min adressändring hade inte börjar fungera än så han kom med en fulllastad bil. Han har också bott i samma stad förut för länge sen, det var då vi lärde känna varandra första gången. Senaste veckan har jag kämpat med klubben angående allt som ska ersättas och så har jag varit så förkyld. Jag funderade på att vara hemma sjuk för jag var riktigt dålig nån dag men det känns ju så urdumt att vara borta i 3 år och direkt vara hemma sjuk så jag släpade mig dit. De var förkylda i stort sett allihopa där också så det var väl kanske de som smittat mig. Men det är också otroligt kallt för mig här nu. Nere i centraleuropa där jag bott är det 15-16 grader medan det varit minusgrader här i veckan. Jag har frusit som bara den fast jag varit bra klädd egentligen och så har mörkret slagit emot mig. Guud vad mörkt är det är här! Det känns som jag är på en annan planet. Nu är det första ensamma lördagen i min lägenhet här hemma i Sverige och idag skiner solen! Så trots min förkylning ska jag försöka att ta mig ut på en promenad i alla fall. Allt har bara gått runt runt sen jag kom hem eller före det t.o.m. Kanske därför jag blivit förkyld också, stress och supermycket att göra hela tiden, ingen tid att vila. Jag sover dåligt fortfarande också. Nu i helgen ska jag i alla fall försöka att ta det lite lugnare och greja på här hemma i lugn och ro. Skönt att inte ha nåt inbokat.

Lite då och då under veckornas gång har jag tänkt att det och det ska jag blogga om men jag har inte haft internet och ingen tid över heller men jag ska försöka att återkomma till en del saker som hänt den senaste tiden, tex mina kollegors reaktion eller var det nån reaktion när jag dök upp efter tre år i mindre format :)

Ha en trevlig lördag!

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

  • 18 okt 2014 20:59

    Tack! Tja, än är det kaos, kartonger runt hela lägenheten och i källare och överallt. Men några saker har jag fått upp :)

Logga in för att skriva en kommentar.