icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613302
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
24 februari 2014 12:03
5

Klänning till festen är inköpt

Efter mycket om och men har jag nu köpt en lång fin medeltida klänning till festen/maskeraden till helgen! Den är röd och blå med lite guld på. Den är riktig tjusig. Nu funderar jag på vad jag ska göra med håret så att det blir i samma stil. Jag har långt hår men min hårfärg känns lite tråkig och inte så festlig. Frågan är om jag ska köpa nån hårfärg som håller några dagar och locka håret eller om det kanske är bäst att köpa en peruk :) Eller hatt/mössa? Måste fundera några dagar... Ha en trevlig måndag! Nu kämpar vi vidare! :)

Gillar

Kommentarer

 • 24 feb 2014 13:48
  lenaek
  Roligt att du hittat din klänning,hoppas du får trevligt på festen!
 • 24 feb 2014 14:45
  Tack så mycket [KURSIV]lenaek[/KURSIV]! :)
 • 24 feb 2014 22:47
  Vad roligt att du har hittat en så fin klänning och spännande att höra hur du gör med håret. Hoppas det blir en riktigt trevlig fest och du får berätta om det för oss andra.. :-)
 • 25 feb 2014 15:52
  Tona håret det tvättar man ju ur efter hand. vad kul att du hittade en klänning som kändes bra. Ha det så kul på festen. skulle gärna se en bild :)
 • 25 feb 2014 16:16
  Tack tack [KURSIV]Eleganz [/KURSIV]och [KURSIV]mormor55[/KURSIV]! Ja, jag kanske kan tona håret. Jag har faktiskt aldrig gjort det förut. Sen funderar jag på att eventuellt göra flätor, jag tror det passar till medeltiden :) Och ev nån typ av mössa. Ja, jag ska se om jag kan fixa en bild sen [KURSIV]momor55[/KURSIV] :)

Logga in för att skriva en kommentar.