icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1662047
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
15 december 2013 10:50
5

Kjolen gick på!

Ifjol höst gjorde jag ett litet galet spontaninköp. Jag var hemma i Sverige och skulle till Skärholmens köpcenter och kom på att jag hade ett presentkort på Lindex. När jag tog fram det så gick det ut samma dag! Jag for dit men hittade ingenting jag ville ha, ingenting alls och klockan gick mot stängning. Jag trodde lite naivt att jag kunde få förlängt på presentkortet men det informerade de mig om att det gick inte, idag var sista dagen. I vanliga fall brukar man väl alltid hitta något man kan köpa men just då hittade jag ingenting, och även om jag provade en hel del så passade ingenting heller. Jag hittade en fin svart/gråspräcklig kjol som jag provade men nej, den var också för liten. Det fattades mycket i midjan för att det skulle gå att stänga den, säkert uppåt en decimeter. Jag frågade efter en större storlek men nej storlek 44 var det största de hade. Nu skulle butiken stänga. Vad göra? Jag helt enkelt köpte kjolen fast jag inte kunde ha den, det var ju ganska galet. Igår kom jag att tänka på kjolen. Var är den nånstans? Jag hittade den på en hylla, fortfarande i lindexpåsen och med prislappen på. Ut ramlade kvittot, det stod 2012-09-29 på det. Ok, jag provar den, jag har ju minskat en hel del i kroppsmått. Döm om min förvåning då jag drog på mig den och stängde den utan problem! Ja, kanske lite tight men den sitter på och inga problem att få igen den alls. Jag blev så paff fast jag vet att jag gått ner ca 17 kg i vikt. För sist jag provade så fattades det som sagt jättemycket för att jag skulle kunna få igen kjolen. Vad härligt! Jättekul! Denna vecka har inte gått så bra för mig med viktminskningen. Jag vet inte riktigt varför men det kan ju ha att göra med att all gympa var inställd i sporthallen så jag har rört på mig mindre fast jag ju promenerat som vanligt. Då var det ju i alla fall skönt att få en sån här liten uppmuntran istället. Centimeter för centimeter så går det åt rätt håll! :)

Kommentarer

 • 15 dec 2013 12:57
  sundasara
  G R A T T I S!
 • 15 dec 2013 13:37
  Grattis! Vilken fantastisk liten historia :D
 • 15 dec 2013 14:07
  lenaek
  Grattis!!!!
 • 15 dec 2013 14:39
  Tack allihopa! :)
 • 16 dec 2013 10:26
  Grattis och vilken härlig känsla. Kläderna är bästa belöningen... :-)

Logga in för att skriva en kommentar.