icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
5 februari 2014 18:44
2

Karate så kul - sista gången idag

Tänk att kursen i karate (självförsvar) redan är slut. Vi har hållit på sen i oktober och det blev totalt elva gånger. Det var så kul och är verkligen nåt jag kan rekommendera. Det känns lite tråkigt att det är slut "[KURSIV]redan[/KURSIV]" för oj var fort det har gått. Det känns inte som man är fullärd precis :) Men nu har man ett hum i alla fall om hur man kan försvara sig i olika situationer, så man har definitivt blivit klokare. Vi var ett litet gäng, drygt tio från början men bara sex tjejer kvar nu på slutet. Jag kan tänka mig att gå en "riktig" karatekurs också nu när jag har testat och har lärt mig en del grunder. De kurserna startar i mitten av april. Jag visste ingenting om karate då jag började i oktober och jag hade aldrig ens slagit mot nån, visste inte hur man skulle göra. Det var en ny upplevelse bara det att lära sig att knyta knytnäven och slå på en sån där "säck" och låtsas det var "fienden" som man skulle försvara sig mot. Sen har vi ju "slagits" mot varandra, vanligt stående men även både sittandes på stol och liggandes på mattan/golvet. Vi har ofta fått blunda så att vi blivit överraskade av "anfallet". Nu känner jag att jag direkt knyter knytnävarna och kör de "knep" vi lärt oss. Jag hoppas verkligen att jag aldrig behöver använda denna kunskap men man vet ju aldrig, det kan vara bra att kunna. Det var ju bra träning dessutom. Ärligt talat har jag blivit lite gul och blå men det är inte hela världen. Det är bra att öva så att man ser vad olika konsekvenser blir/kan bli också. Jag hoppade över step-aerobics (pga knät) som jag annars brukar gå på efter karaten. Det känns så trist att missa det men karaten gjorde mig på bättre humör, så nu ska jag laga lite god mat och vila lite i lugn och ro. Ha en trevlig kväll :)

Kommentarer

  • 5 feb 2014 18:57
    lenaek
    Bra att man kan försvara sig om det händer nått!!!!!
  • 5 feb 2014 19:10
    Ja precis! Jag känner mig med ens lite självsäkrare då jag vet lite olika knep hur man kan göra.

Logga in för att skriva en kommentar.