icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1577502
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
14 oktober 2014 18:37
6

Kaotiska läget uppe i norr

Jag har nu varit hemma i Sverige i 3,5 vecka varav 2,5 vecka hemma i min stad och lägenhet. Tyvärr är allt fortfarande mer eller mindre kaotiskt. Lådorna har kommit i alla fall med posten och efter jobbet försöker jag hinna packa upp dem tillsammans med ett annat stort lass med lådor som jag haft hemma i förråd. Dessutom har jag tyvärr blivit superförkyld... första förkylningen på 1,5 år... Det är enormt stor väderskillnad också, jag hamnade i regn och rusk och kalla kalla vindar. Ryggen har blivit lite bättre men jag har inte hunnit gå till nån och kolla upp den än. Allt har bara gått runt runt sen jag kom hem till Sverige. Började jobba dagen efter jag kom hem till lägenheten och sen har jag fortfarande strul med andrahandshyresgästen, allt är ännu inte ersatt så jag vet inte hur det ska gå. Soffan är fortfarande borta samt några andra saker och mycket är sönder och mer än normalt slitet, ser hemskt ut fast jag väl vant mig lite nu och lite har de fixat men de skjuter upp det och dagarna går. Jag har krävt ersättning men de svarar inte. Det känns jobbigt med allt strul och jag är jättetrött efter jobbet och orkar inte med så mycket mera.

Jag har ingen internet hemma heller än så det är en av anledningarna att jag inte har varit på bloggen. Jag har inte motionerat eller tänkt på mat på hela tiden men äter ganska sunt och rör på mig ändå så jag får väl se sen vad resultatet är när saker och ting lugnat ner sig och jag kan återgå till mina rutiner. Just nu är allt bara kaos.

Jobbet går ganska bra fast visst är man lite ringrostig efter tre år. Det mindre kul är att samma dag jag började fick jag veta att pga jag kom åter så ska en person sägas upp och det står mellan mig och en annan person men det ser ut som det blir hon som får gå pga att jag totalt sett jobbat längre. Det är ju jättetråkigt och jag har mått dåligt av detta nu sen jag kom hem och fick veta det. Jag har även själv fått delvis andra arbetsuppgifter som ingen hade meddelat mig i förväg.

Hoppas ni andra har det bra och mindre kaotiskt än mig. för mig känns det som jag har varit hemma ett halvår minst och har jag verkligen bott utomlands överhuvudtaget? Skrämmande att det så fort känns så avlägset.

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 14 okt 2014 19:35
  Donnina

  Fy så jobbigt för dig Mosel, att flytta hem till ett kallt o grått Sverige efter lång tid i ett annat land med ett annat klimat och också behöva utsättas för hopplösa människor som gör tillvaron ännu jobbigare för dig. Förstår att det känns tråkigt att en person får lämna sitt jobb till förmån för dig men faktum är ju att du har varit anställd längre och har rätt att vara kvar. Vikten ordnar sig nog och motionen också när allt lugnar ner sig. Hoppas bara du kommer att trivas med ditt nya liv så smånigom.

  Lycka till!  yes

 • 14 okt 2014 19:51
  Donnina

  Har nu läst igenom din blogg. Du måste byta lås, den där andrahandhyresgästen verkar inte vara ett dugg pålitlig och du måste ju kunna vara säker i ditt eget hem!  Har du foton på lägenheten hur den såg ut när du hyrde ut den som du skulle kunna visa som bevis om du anmäler hyresgästen för stöld? Eller skrev ni ett kontrakt på villkoren vid uthyrningen? Kämpa på, ge dig inte! angry

 • 14 okt 2014 20:02

  Jag tänker så här att det är klart att en annan person har fått jobba när du har varit tjänstledig från jobbet men för den personen måste det ha varit uppenbart att den personen inte får jobba kvar när du kommer tillbaka. Jag menar om du nu hade blivit mamma och varit ledig från jobbet för mammaledighet så hade samma sak hänt. Jag tror inte du skulle ha känt några skuldkänslor då men nu bara för att du har varit ledig från jobbet för att ta hand om dig själv så känner du skuldkänslor. Jag ber dig att inte göra det. Du har istället låtit en person få jobba under dessa 3 år som du varit utomlands så denna person fått arbetslivserfarenhet av ditt arbete. Det kan du istället känna dig stolt över.

  Stor kram till dig och Sköt om dig!

 • 14 okt 2014 22:08

  Du har här åvan fått många goda råd smiley kan bara tillägga var rädd om dej så löser det sej smileyyes 

  pepp smiley

 • 15 okt 2014 11:07

  Pepp, pepp Mosel! Sköt om dig!

 • 18 okt 2014 09:59

  Tack för alla kommentarer och pepp! Det är fortfarande körigt och jobbigt men jag kämpar på!

  Ja Donnina, jag har bett hryesvärden byta lås på andrahandsyresgästens bekostnad men tydligen tar det så lång tid at beställa lås, jag har fortfarande inte fått bytt. Jag hade tyvärr inga bilder på mina möbler men jag hade ett skrivet kontrakt med lista på alla möbler. Det var verkligen bra för de började ju att säga att de tvivlade på en massa saker jag sa var försvunna men de har ju själv skrivit på kontraktet och listan då jag hyrde ut. Men sen borde jag ha haft bilder på lägenheten och möbler för de påstår att skador redan fanns men det fanns inga skádor och jag kan inte bevisa det utan foton. De bara rycker på axlarna och jag vet att de vet att jag inte ljuger men de vill ju komma undan. Villkor fanns ju i kontrakt men de bryr sig inte och det kostar ju att stämma dem också. Nu har de försökt att återställa en del och igårkväll var en gubbe här och satt upp en ny rullgardin åt mig då min egen försvunnit (jag har ett stort fönster så det är svårt att säta upp med fästen och allt, kräver specialborr mm). Men inte kul att alla möbler ser så risiga ut men det är väl läxan jar får betala. Aldrig att jag hyr ut i andrahand igen och aldrig att man ska hyra ut möblerat! Jag har ju själv bott i andrahands och möblerat ganska många gånger bl.a. i Stockholm och utomlands och allt har ju varit lika fint då jag flyttat ut som då jag flyttat in men alla människor är tydligen inte så att de bryr sig om andra personers ägodelar tyvärr.

Logga in för att skriva en kommentar.