icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1441504
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 augusti 2017 11:27
4

Just så här känner jag - mycket bagage (Bild) - hur komma vidare?!

4928cf40-13ae-4051-a192-e38c260ee586.jpg

Jag känner mig helt utmattad efter den här sommaren och all packning och flytt och bostad på två orter. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för jag varken har tid eller orkar rensa mera men det är jättejobbigt att ha så mycket saker. Jag har flyttat så många gånger i mitt liv och ibland ganska hastigt hit och dit pga arbete och studier både i Sverige och utomlands. Detta har gjort att jag inte alltid hunnit packa upp riktigt eller ens haft plats i det nya boendet. Jag skulle behöva tid att rensa och städa bland allt men när ska man göra sånt? De två tidigare somrarna städade och rensade jag i flera veckor och det gick ju framåt och kändes bra. Men den här sommaren har jag inte hunnit ett dugg då jag har tillbringat all tid med att söka nytt boende, packa och flytta igen. Nu sitter jag här med lite ledighet kvar men jag är helt utmattad. Inte orkar jag städa och rensa grejer nu. Tyvärr känns det ganska allvarligt. Jag har ju haft två jättestressiga arbetsår som nu börjat ta ut sin rätt. Jag vet inte hur jag ska orka börja jobba igen efter min semester. Jag försöker vila nu men alla de här grejerna och röran stör min inre frid. Jag har ju inte hittat någon fast lägenhet heller på min arbetsort utan får bara bo dit jag nu flyttat också bara en kortare period så jag känner inte att jag kan säga upp min ordinarie lägenhet för vad gör jag med hela mitt bohag när jag måste flytta ut om jag inte hittat något annat då. Då blir det ju ännu mera att packa och flytta och  eventuellt magasinera. Det orkar jag ju inte med när jag jobbar. Vilken röra! Det har gått så långt att jag nästan inte vill göra något för mina saker begränsar mig. Om jag skulle få jobb utomlands som jag egentligen vill, vad gör jag då? Med redan två bostäder i Sverige och ensam att fixa allt. Jag begriper inte hur jag kunnat skaffa mig så enormt med grejer och nästan aldrig i mitt liv kastat en enda sak och knappast ett papper heller. Det är överväldigande. Jag fick ju först tag på en lägenhet på arbetsorten där jag skulle få bo 1,5 år och då tänkte jag flytta allt jag äger dit och hade en idé att kunna rensa lite på fritiden. Men så ändrade ju bostadsförmedling tidsperioden utan vidare och sa de gjort fel. Där jag bor nu får jag bo max fem månader så dit vågar jag inte flytta allt genom halva Sverige när jag snart måste flytta igen. Hej och hå. Jag är trött. 

 

Kommentarer

 • 21 aug 2017 08:03
  Bella50

  Men du mosel...allvarligt talat 🤔

  Du beskriver själv "problemet" med alla dessa " stressande" saker , som du inte ens packar upp mellan bostäderna. Varför i hela fridens namn 😲?

  Du saknar /behöver det ju tydligen inte ...där det ligger i sina lådor 🙄

  Gör dig av med det NU....det är mitt råd. ( ursäkta om jag la mig i...)

 • 21 aug 2017 22:32

  Vet  hur svårt det kan vara att göra sig av med saker. Gick nyss igenom en pärm från den första tiden med mitt företag  och slängde bara hälften. Nostalgi. Sur på mig själv. Har börjat fota för att våga slänga. Behöver ju inte grejerna, bara minnena.

  Vill ge dig styrka.

 • 23 aug 2017 10:05

  Bella, ja det är ju det logiska och vad jag vill och har velat (att packa upp och rensa) men jag har inte kunnat i den situation jag har varit i. Problemet har varit och är att jag bott på ställen som långt ifrån varandra tex utomlands eller genom halva Sverige och inte kunnat ta med mig allt både pga bostadsbrist och storleken på boende, möjlighet till förråd och då ej hunnit rensa klart under de stunder jag är på den andra orten långt bort där mitt ordinarie bohag finns. Ofta har jobben startat direkt så jag har inte haft tid däremellan att fixa flytten utan bara haft  en vanlig helg och det hinner man inte mycket på och helst om man då ska resa genom halva Sverige också och tillbaka innan helgen är slut.  Sen har jag tycker jag själv rätt många symptom på utmattning och jag har haft det i flera år nu, jag orkar knappt någonting längre utan måste vila mycket för att över huvud taget klara av jobbet och då blir det ju också så att jag måste prioritera vad jag lägger energin på och då blir det oftast bara det mest akuta som mat och tvätt. Och en promenad. 

  Tack eini, ja sedan har jag tyvärr svårt att slänga saker också så då blir det extra jobbigt men hade jag åtminstone allt bohag där jag bor så hade jag möjlighet att rensa lite när som helst. Så jag hoppas hitta en riktig bostad. Bra idé att fotografera grejer. 

  Senast uppdaterad 23 aug 2017 10:09

 • 23 aug 2017 11:10

  Vet du vad, Mosel! Efter att  jag skrivit till dig slängde jag allt i pärmen förutom säljbrevet som jag flyttade till bokföringspärmen för säkerhets skull ifall att jag någon gång skulle sakna det.

  Önskar samma tillfredsställelse för dig.

Logga in för att skriva en kommentar.