icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1611422
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
15 december 2014 20:27
3

Julgympakort

Så kom jag äntligen iväg på Friskis och Svettis idag för första gången sen jag flyttade hem för 2,5 månad sen. Det visade sig att de har ett julkort där man får träna hur mycket man vill (gympapass, styrketräning, ja hela utbudet de har)  från 15 december till 15 januari för bara 125 kronor så jag tänkte det var bra att starta med det. Nu kommer jag inte att vara här i jul och alla mellandagar men jag är ju här denna vecka och minst en vecka i januari skulle jag tro så det lönar sig att köpa det, är ju riktigt billigt!

Det var lite lustigt för jag har gått där i många år tidigare men nu har jag alltså varit borta i tre år och plötsligt så hittade jag inte riktigt i lokalen och allt såg mindre ut än jag mindes det! Gympan gick ganska bra med tanke på hur otränad jag är men det är klart att jag inte är i samma form nu som jag var för 3 månader sedan. Men det kändes bra och nu är det bara att kämpa vidare!

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 15 dec 2014 22:21

  Bra. Roligt att du är på gång.

 • 15 dec 2014 22:52
  Donnina

  Heja, heja Mosel , nu är du på G! Bra!  yes

 • 16 dec 2014 09:24

  Tack, ja nu känns det bra trots allt :)

Logga in för att skriva en kommentar.