icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1442820
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
13 december 2014 11:08
1

Julfest

Jag var på julfest för ett tag sen på jobbet. Jag flexade två timmar tidigare från jobbet för att hinna göra iordning mig då festen startade så gott som direkt efter jobbet och jag som vanligt nu för tiden är stressad och inte hade hunnit förbereda mig. Då jag skulle klä på mig så passade inga kläder - igen! Jag har ju gått upp jättemycket i vikt på bara ett par månader. Men jag har inte vägt mig, inte knappt tittat mig i spegeln, undvikit mig själv, precis som jag gjorde innan jag började med viktminskningen förra året. Jag har på något korkat sätt ändå trott att kläderna skulle passa. Nu passade inte klänning efter klänning, de var för små, skärpet var för kort, kavajerna för snäva, allt som jag köpt nytt bara för ett tag sen, inget passade. Humöret gick i botten. Prata om att jag kände mig besviken på mig själv och fortfarande är det. Jag provade klädplagg efter klädplagg och inte hade jag tid att springa att köpa nåt nytt. Till sist hittade jag en klänning och en bolero som jag fick på mig men de var i svart, jättekul på en julfest...Jag tog på mig en vinröd glittrig scarf till det hela, vad ska man göra och så hade jag ju mina fina stövlar. Fast de börjar kännas tjatiga nu. Jag kände mig tjock hela kvällen på julfesten. En fd kollega jag inte sett på tre år sa att han inte kände igen mig. Jag tänkte först glatt att åhh, nog för att jag har gått ner i vikt men i nästa sekund kom jag ihåg viktuppgången och suckade tungt inombords att nej, det är väl bara så att de har glömt mig på tre år. Jag försöker muntra upp mig själv, jag har ju gått ner mycket i vikt och det är fortfarande en stor skillnad men ja, jag har blivit negativ nu och känner ingen motivation längre. Jag vill men gör ingen åt det. Trots att jag egentligen vet vad jag måste göra så gör jag det inte längre. Har inget svar på varför, känner bara att jag inte orkar. Fast jag vet att motion ger energi. Allt jag vill just nu är att äta och äta :(

Jag åt i alla fall ganska så sunt på julfesten. Jag tog lagom med mat tycker jag. Det var ca 200 personer där och nåt nyktrare gäng har jag sällan skådat på en julfest. De flesta satt med sin julmust och vatten och jag log inombords. Där jag bott utomlands skulle alla ha suttit med en öl eller glas vin i högsta höjd. Med det sagt inte att de är onyktra men en öl blir det i alla fall och fest kvällen ut. Här for de flesta hem efter julbordet. Jättetråkigt. Men jag och mina kollegor var kvar med ett litet men tappert gäng till slutet, vi dansade och gjorde väl av med några kalorier i alla fall :)

Kommentarer

  • 14 dec 2014 21:29

    Jag fick ju lov att titta mig i spegeln då när jag skulle på julfesten och visst har jag sett mig annars också men ignorerat hur jag ser ut. Magen är stor igen och ansiktet har blivit mycket mulligare igen, suck. Tyvärr känner jag inte den där motivationen somjag känt hela tiden, det är som att "knappen" är avstängt, jag vet inte varför. Men jag får ju lov att tvinga mig själv ändå. Jag vill absolut vara i normalvikt och sund och jag vet att jag kan! Av nån anledning så har sockersuget tagit över totalt och det är väl pga all stress och så, så känner jag hela tiden att jag måste äta och äta.... Rutinerna utomlands att äta sunt ute kan jag ju inte göra här, det är för dyrt så nu måste jag vänja mig igen att laga mat, laga sunt och orka vänta tills maten är klar.... Plötsligt står det helt still och jag vet inte längre vad jag ska laga för mat. Fast jag ju egentligen vet men jag står helt handfallen på nåt vis. Plötsligt är mitt kylskåp och frys fullt med massa saker som inte är bra för mig att ha hemma, jag äter upp det bums. Måste komma på en lösning, göra färdiga matlådor eller nåt men i denna flyttkaos har jag inte orkar/hunnit.

Logga in för att skriva en kommentar.