icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1570676
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
29 juli 2014 10:59
7

Jeans

Jag har inte haft jeans på länge. Jag har inte hittat några snygga i min storlek och så har det helt enkelt känts så obekvämt tycker jag som mycket överviktig att klämma in sig i ett par jeans.

För ca 6 år sen gick jag ner en del i vikt. På den tiden var jag inte lika stor som jag varit nu på slutet men jag hade ca 15 kg övervikt som mest och gick ner ca 10 kg, kom aldrig i normalvikt tyvärr. Hur som helst så hittade jag snygga jeans på rea då och det var två par för priset av ett. Så då gjorde jag så att jag köpte ett par i den storlek jag hade då samt en storlek mindre som jag tänkte jag snart skulle komma i (men det gjorde jag inte - då  :) Nu tog jag fram de där totalt oanvända jeansen och provade dem. Nu kan jag egentligen i alllmänhet ha storlek 40 men de här jeansen är i en liten storlek och har storlek 42 men det är med nöd och näppe jag får på mig dem nu men det går. De är inte perfekt än men jag kan stänga dem i alla fall. Bara det känns kul för det var inte länge sen jag inte ens kunde prova dem, det var omöjligt för benen är ganska smala och jag var för stor. De kändes nästan som ett par barnbyxor då, jag var som en jätte bredvid. Så det går åt rätt håll. Det ska inte dröja länge nu förrän de sitter perfekt.

Pepp pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 9 aug 2014 11:24

  Tack så mycket Lliss! Vad kul att du gillar att läsa mina inlägg och att du blir inspirerad. Jag blir jätteglad att du säger så :) Pepp pepp! :)

 • 29 jul 2014 13:21

  Jag har haft jeans fast precis som du beskriver så har de ofta känts en aning snäv. Nu satte jag på mig ett par jeans som tidigare satt en aning snävt. Det är lite strecht i de så därför har jag ändå kunnat ha de. Nu sitter de absolut inte åt. Det tycker jag känns bra.

   

 • 29 jul 2014 13:09

  Tack, tack! :)

 • 29 jul 2014 18:55

  Det låter härligt! Jag hittade faktiskt också de där andra jeansen som är en storlek större men då känns de tvärtom nästan för stora, jag måste vara "mellan storlekarna" på nåt vis just nu. Men jag skulle kunna ha dem, så stor är de nog inte. Om det blir kyligare dvs, just nu är det så varmt så man kan inte gå klädd i långbyxor :)

 • 31 jul 2014 14:24
  Tita

  Heja på dig det dröjer inte länge förrän du kan ha de mindre jeansen!

  jag gjorde tvärt om igår. Tog fram ett par shortssom jag använde förra sommaren och dåsig jag hur mycket jag hade gått ned. De var minst 15 cm för stora.

 • 2 aug 2014 11:36

  Tack Tita! :) Vad kul att du kunde få på dig shortsen och vad många cm du gått ner! Grattis! :)

 • 6 aug 2014 18:28

  Å, mosel! Blir så himla inspirerad av dig och din blogg. Det var så trevligt att komma hem från semestern och se att det fanns en hel radda med inlägg från dig att läsa.

  Du verkar ha en så sund inställning till viktminskningen och göra det på ett så bra sätt. Och jösses vilken förändring, på inte ens ett år! Heja dig!

Logga in för att skriva en kommentar.