icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
30 mars 2017 19:27
8

- Jag är mer utbränd än dig

Detta sa en kompis till mig idag. Jag blev så paff så jag sa inget. Sedan när är utbrändhet en tävling och något någon annan kan mäta?  Är min trötthet och uppfattning inte lika mycket värd för att någon annan också är trött och utmattad....  Jag blir ledsen då jag hör det för att det känns som att jag nonchaleras, att någon vill framhäva sig själv när jag säger att jag mår dåligt. Det är väl inte bra om någon av oss inte mår bra. Hon pratade om sitt mående under hela samtalet. Jag lider verkligen med henne men jag blir lite ledsen att hon saknar empati, att jag ska lyssna på henne och hon ignorerar mitt mående, som att jag bara skulle låtsas eller vad menar hon, för jag har berättat ärligt (senaste tiden)  hur jag mår men hon verkar inte tro mig. Hon berättar om hur orkeslös hon själv är och ger sådana där kommentarer emellanåt att hon har det värst.

 

Ha en trevlig kväll! Här snöar det....

Kommentarer

 • 30 mar 2017 20:47
  paloma

  Jobbigt med så självcentrerade människor, när jag var utbränd tyckte min syster att jag skulle rycka upp mig. Hon hade minsann sin kalender full, och klagade inte.

  Hur kan hon veta hur du mår?

 • 30 mar 2017 20:56
  LissaLo

  Otroligt dumt! Ingen kan mät den andras problem . Nästan så man tror s.k.kompisen önskar sig utbränd mera än att hon är det! bara för att få medömkan.Tja, kanske var jag dum nu nu men så säger man inte åt sin kompis! Pepp på dig!

  Senast uppdaterad 30 mar 2017 20:56

 • 30 mar 2017 21:13

  Det där är ingen kompis.Förstår att du känner dig förbisedd. och förminskad.
  Bra att du inte gick in det. Du vet ändå att hon har fel, som du skrev går det inte att jämföra.
  Tänk på ditt bästa och försök att inte lyssna.
  Skickar en styrkekram att vila i en stund!

 • 30 mar 2017 22:48
  Bella50

  Inte värt energin det tar från dig 😲👎

 • 30 mar 2017 23:19
  aregnisw

  Det var en konstig människa men inget att bry sig om du yes

 • 31 mar 2017 06:36
  Arrietty

  Ett intressant sätt att se på saken, hade du mått bättre hade du ju kunnat fråga vad det innebar, varför hon tyckte att det hade betydelse? Det där är ju sånt man säger på skoj "men jag är iaf sjukare än du!"

 • 31 mar 2017 07:44
  Ankan123

  Så orkeslös kan hon ju inte vara om hon orkar klaga för dig ;-)
  Det krävs en hel del energi för att orka gnälla...

  Så trist när ett samtal blir en monolog där all fokus skall ligga på en person.
  tråkigt nog tror jag inte ens att din vän är medveten om att hon gör som hon gör.
  Hon jämför bara allt du säger och berättar om dig, med sig själv och berättar det för dig.
  Det är ju inget bra sätt att kommunicera på men många gör så och vet inte om att det både sårar och förminskar den de pratar med.
   

  Utbrändhet är verkligen ingen tävling. Det finns massor med nyanser och det finns absolut inga vinnare.
  Kram

  Senast uppdaterad 31 mar 2017 07:46

 • 15 apr 2017 22:32

  Såg jag missat att svara på detta inlägg.Tack för alla era kommentarer! Hon har fortsatt på samma vis och som du sa ankan123 så oavsett vad jag än säger så har hon samma problem fast förstås mycket värre...men jag försöker att inte ta åt mig. Det är sorgligt tycker jag att tävla i vem har värst problem. Det löser inget.

  Senast uppdaterad 15 apr 2017 22:33

Logga in för att skriva en kommentar.