icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1577489
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
6 oktober 2014 11:50
9

Jag lever

Jag har som ni vet nyligen flyttat åter till Sverige och började jobba direkt. Det har varit full kaos och ibland har jag nästan trott att jag varit med i nån fars eller nåt, det ena efter det andra hände på resan och sen jag kom hem.

Jag hade hyrt ut lägenheten i andrahand men hyresgästen hade inte flyttat ut allt och många av mina möbler var försvunna eller trasiga. Lägenheten var även ostädat. Så jag har bott i kappsäck sen jag kom hem och jagat personerna som "ska fixa" säger de men som tar hur lång tid på sig som helst. En nyckel är också borta. Inte kul. Så mycket med nytt jobb och strul med lägenhet så det har varken blivit ordning på mat, motion eller nånting. Hoppas det lugnar ner sig snart så jag kan återgå till mina rutiner. Jag kan inte packa upp eller hämta alla saker heller då allt kaos i lägenheten.

Lite kulturkrock har det blivit, jag fattar knappt jag är hemma igen och allt är så DYYYRT.

Hoppas det går bra för er!

Pepp pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 6 okt 2014 11:55
  paloma

  Kul att höra av dig igen, ta en sak i taget så ordnar det sigsmiley

 • 6 okt 2014 12:20
  Tita

  Riktigt kul att höra av dig igen och att du kommit igång trots att allt inte är som det ska.

  Hoppas att det löser sig så att du kan komma till ro och fokusera på dig själv också.

  Lycka till med allt!

 • 6 okt 2014 13:24
  calice

   

  Kul att läsa inlägg från dig igen! Trots att jag inte alltid kommenterar så läser jag eftersom du är så inspirerande. Förstår själv att det är lite mkt att komma hem igen till det gamla vanliga. Hoppas det löser sig med lägenheten och de oseriösa personerna. All pepp på vägen!! :)

   

 • 6 okt 2014 13:37

  Vad roligt att se att du lever. Jag har verkligen funderat på hur du har det. Det blir säkert ordning snart på allt.

 • 6 okt 2014 14:00
  gittan52

  Härligt att du kom igång med jobb direkt smiley

  Resten ordnar sig nog varefter.

 • 6 okt 2014 21:15

  Så skönt att höra av dej smiley.

  Allt löser sej efter hand, Välkomen hem till Sverige och tillbaka hit

  pepp smiley

 • 9 okt 2014 11:20

  Hej Mosel, jag jättekul att höra av dig här på MD igen! Blev lite orolig ett tag. Hoppas du fortsätter här även nu när du är tillbaks i Sverige. Hoppas att det snart löser sig med boende mm.

 • 14 okt 2014 21:49

  Hoppas det går bra för dej, att allt löser sej efter hand heart

  kram till nästa gång smiley

 • 18 okt 2014 09:48

  Tack så mycket för alla kommentarer! :)

Logga in för att skriva en kommentar.