icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1747614
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
15 juni 2017 23:22
4

Jag bryter upp

Det lutar mot att jag tackar nej till jobbet i huvudstaden och återvänder till gamla jobbet trots allt. Jag var så glad över tillsvidareanställningen, jobb inom mitt område som jag så gärna ville ha,  men samtidigt orolig över letande av ny bostad och flytt igen. Jobbet ju så stressigt här också. 

Jag hade samtal med chef idag och vi kom inte överens. Jag ville ha viss löneförhöjning nu då ny anställning och jag har ju många års erfarenhet och meriter men hon höll inte riktigt med och samtalet spårade ur och jag tyckte jag blev illa bemött. Var ju ingen orimlig lön jag begärde. Jag vet inte riktigt hur göra men jag måste ge besked imorgon men just nu känns det som att jag orkar inte tjafsa om lön och om hon inte tycker jag värd den löneökningen så återvänder jag till andra jobbet som lugnare. Men visst känns det tråkigt och lite chockartat. Kanske ångrar jag mig. Hon sa dessutom att jag ska bara få 100 kr nästa år i löneökning så klart jag då ville förhandla om högre lön nu.

Pengar ju inte allt men med den höga arbetsbörda och så mycket att hålla reda på tycker jag att jag är värd mera. Jag känner mig inte uppskattad. Det finns andra sätt än lön att visa uppskattning sa chefen då. Jag fattar inte vad hon menar. Jag kanske är för tjurig och envis, jag vet inte,  men jag blir förbannad. Jag har 55 timmar på flex som jag jobbat över. Är det då ett arbete som alla andra. Att en manlig kollega ska ha högsta lönen är det en lag. Jag gör samma jobb och ok nu blev jag erbjuden lön i samma nivå men samtidigt som sagt informerad att jag bara får 100 kr nästa år pga jag förhandlar nu medan han då får normal löneökning. Så glappet ska fortsätta. Orsaken påstås vara att det inte går att det är för stor löneskillnad på avdelningen. Jag begärde ingen orimlig lön så jag tycker det är skitsnack. Hade alltihopa framförts på annat vis kanske jag reagerat annorlunda men samtalet gjorde mig dålig till mods och jag kände mig inte respektfullt behandlad. Jag har lägre lön på gamla jobbet men det skiter jag i. Jag känner mig inte önskvärd här  när det tjafsas om några kronor och ören. Jag är så arg men hoppas nu att jag inte ångrar mig sedan.  Som det känns nu tackar jag nej och tar mitt pick och pack och drar. 

Kommentarer

 • 16 jun 2017 08:05
  Bella50

  Yippey 👏👏👏...ursäkta men jag tror du äntligen fattat ett bra jobb/ boende-beslut...och att utgå därifrån i ett nytt lugnare tempo sen.

  Du vet vad du vill jobba med...men du har kvar ditt gamla jobb , bostad...och invanda miljö. Bara gör det. Varmt lycka till nu 👏👍

 • 16 jun 2017 11:08
  Emmi11

  Bra beslut! Du behöver lugna ner ditt liv och slippa all denna stress och oro.

  Kram laughyes

 • 17 jun 2017 07:53
  gittan52

  Det finns för- och nackdelar med det mesta, men jag instämmer i kommentarerna ovan och tror att du har tagit ett bra beslut.

 • 17 jun 2017 08:15

  Tack för kommentarer, det finns en fortsättning på detta dilemma, https://www.matdagboken.se/blogg/mosel/jag-aer-vilsen

Logga in för att skriva en kommentar.