icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1570898
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
17 juni 2017 08:08
2

Jag är vilsen (Bild)

Jag är totalt vilsen och kan inte minnas att jag känt så här förut. Jag står vid ett vägskäl där jag måste bestämma mig åt vilket håll jag ska gå i livet känns det som och jag kan inte bestämma mig. Jag har känt mig villrådig länge men nu så känns det som att det är ett mycket viktigt val och jag måste bestämma mig NU. Jag har försökt att tänka mig in i olika scenarier och känt efter vad som känns rätt men jag velar och velar och jag vet inte vad jag vill. Det är så jobbigt. Ena stunden tycker jag ena alternativet är bäst, nästa stund det andra. Mitt dilemma handlar ju nu om vilket jobb jag ska ta och vart jag ska bo närmaste tiden som jag också har nämnt i tidigare inlägg.

Ska jag bo kvar i Stockholm och ha ett stressiga jobb med högre lön och då i min tanke ha en plattform att söka vidare jobb och samtidigt förhoppningsvis spara lite pengar och även ha möjlighet till mer utbud i huvudstaden om jag har någon fritid, orkar göra något. Problemet är då att i sommar hitta en lägenhet i Stockholm och göra en stor flytt genom halva landet och säga upp mig från gamla jobbet som jag har varit tjänstledig från. Jobbet i Stockholm är inom mitt område som jag tycker är jätteroligt och det är svårt få jobb och nu har jag efter många år blivit erbjuden en tillsvidareanställning, något jag drömt om. Varför jag inte är riktigt glad ändå är pga den extremt höga arbetsbördan och stressen den medför. Jag har pratat med chef som menar att det "ska bli bättre" men är det så? 

Ska jag istället återvända till gamla jobbet som mindre kul och mycket lägre lön men är mindre stressigt och jag har bostad bredvid jobbet mitt i stan. Mindre utbud och enligt mig sämre klimat. Min tanke var här att ok, det är inte ett jobb inom mitt område eller lika roligt men jag får förmodligen mer ork och orkar ha en mer rik fritid. Mitt mål är egentligen också att flytta utomlands igen och då skulle jag förmodligen ha mer tid söka jobb och även tid att rensa ut mina grejer och förbereda en flytt inom ett år eller så om jag hittar ett jobb. 

Ska jag skippa båda tryggare alternativen med fast inkomst och bara ta språnget direkt och flytta utomlands igen och bara chansa och hoppas få ett jobb vad som helst. Folk tror att jag är galen att detta alternativ ens finns men jag trivdes så bra utomlands, jag känner mig mer harmonisk att skita i det materialistiska och leva lite mer spartanskt och bara vara, ha en för mig rikare fritid, uppleva andra kulturer och prata främmande språk. 

Igår blev jag mer eller mindre övertalad av chefen att tacka ja till det nya jobbet.  Jag fick inte den lön jag begärde men lite mer än tidigare. Jag hade strax innan tänkt tacka nej och jag vet inte varför jag sa ja och sen kändes det inte helt bra och jag har gått och haft lite ont i magen och ångrat mig lite. Jag blir tokig, hur velig kan man vara. Jag har inte skrivit på något än så jag antar att jag kan ångra mig. Vad 17 ska jag göra. Jobbet kan ju bli jättebra också. Det komplicerade är att det blir en omorganisation i sommar så ingen av oss har fått veta hur det ska bli efter semestern. Jag har alltså inte fått veta exakt vilka arbetsuppgifter jag ska göra och mina kollegor har fått veta att deras kanske ändras då hela avdelningen fått fler uppgifter nu och allt måste omfördelas. Jag känner mig gnällig och lite otacksam när jag nu äntligen har fått ett jobb inom det område jag vill men jag är orolig för hälsan om stressen fortsätter. Det kan ju också bli bättre när uppgifter omfördelas. 

Ja jösses, lyssna på min hjärna, så här går det runt,  runt och inte blir jag klokare. HJÄLP! Jag tror att jag blir tokig på det här velandet. Hur ska man veta vad man ska göra.  

6cf53b26-9250-4e25-b52b-c128f7a8de34.jpg

Kommentarer

 • 17 jun 2017 13:05
  gittan52

  Jag  tror att du behöver bestämma dig för vad som egentligen är viktigast i ditt liv...

  Visst är det väl bra att ha en tillsvidareanställning där arbetsuppgifterna är sådana man trivs med osv. Men är jobbet allt? Vad har du för intressen utanför jobbet? 

 • 17 jun 2017 18:24

  Förstår att det inte är lätt men du verkar ju ändå ha några alternativ att välja mellan. 

  Ibland väljer man med huvudet, ibland med hjärtat. Du kanske får skriva listor på plus och minus? Sedan också känna vad som känns bra. 

  Inget säger väl heller att du inte kan ändra dig igen om några månader? Kanske din tjänsteledighet men valet att flytta utomlands finns väl kvar även om du skulle stanna i Stockholm ett tag till?

Logga in för att skriva en kommentar.