icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
7 februari 2014 13:19
5

Jag är för otålig

Jag gick på zumban idag igen. Jag borde ha vetat bättre då knät inte har blivit bättre, tvärtom känns det sämre. Men jag repeterar läkarens ord för mig själv att [KURSIV]-Du kan fortsätta att träna bara du är försiktig.[/KURSIV] för jag vill ju himla gärna gympa och fortsätta med alla promenader och gympapass som ju är så kul nu när jag kommit in i det hela och har fått en så bra rutin. Men som sagt de senaste veckorna har det blivit mycket mindre träning men idag så gick jag på zumban i alla fall. Det var så kul fast jag ju hoppade över en hel del övningar. Men efteråt fick jag ändå ont i knät igen. Jag är nog för otålig för mitt eget bästa. Jag borde kanske vila knät helt och hållet. Jag är så frustrerad. Nästa vecka ska jag försöka att få tag på en ortoped som får titta på knät och så ska jag fråga exakt vad det är för övningar jag i så fall kan göra och inte. Jag är glad att jag i alla fall fortfarande går ner i vikt trots att jag inte rör på mig så mycket nu. Men det är ju jättesynd att tappa den kondition jag hade byggt upp nu ända sen i höstas. Det är storm här idag, 11 grader varmt men känns kallt i blåsten. På sätt och vis "bra" då jag ändå inte kan gå ut och gå nu :) Ha en trevlig fredag! Nu kämpar vi vidare! :)

Kommentarer

 • 7 feb 2014 13:27
  Har du provat att simma? Skonsamt för de flesta ansträngda kroppsdelar. :-)
 • 7 feb 2014 13:29
  Tack så mycket för tips men tyvärr tål jag inte klor, jag får utslag över hela kroppen. Jättesynd!
 • 7 feb 2014 13:32
  Aha, ja då blir det svårt att genomföra just det...
 • 7 feb 2014 13:41
  LissaLo
  Jag skulle INTE ha gått på zumba, nej. Men valet är ditt! Du måste ge ditt knä en chans att läka ut!
 • 7 feb 2014 14:06
  Ja men jag tänkte att läkaren ju ändå borde veta bäst om hon säger att jag ska fortsätta med all gympa. Jag var noga att hoppa över alla benövningar. Men jag får nog lugna ner mig lite nu ändå tills jag pratat med ortopeden, han kanske har nya bud.

Logga in för att skriva en kommentar.