icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613347
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
31 mars 2014 23:05
7

Intervju med sås och dressing

Idag var jag bortrest över dan för att gå på en till anställningsintervju! Det var rätt långt till den här staden också, ca 4 timmar med tåg enkel väg men jag bara orkade inte bo borta en natt till. De ringde och kallade mig till intervjun då jag var bortrest förra veckan på en annan intervju... Den långa resan betydde att jag måste kliva upp kl 4 imorse och ta bussen halv 6 till tåget och sen åka tåg x antal timmar för att hinna dit till intervjun kl 10. Det var otroligt vackert där, var i en by på vischan. Men det ligger en ganska stor stad 25 minuter bort. Jag tyckte chefen verkade jättetrevlig och jobbet intressant. Chefen sa något som jag fortfarande går och grunnar på: [KURSIV]-Var är du om 5 år?[/KURSIV] Hon menade att hon söker en person som ska vilja jobba minst 5 år, hon vill inte att man slutar efter ett eller två år. Jag vill ju också ha ett riktigt fast jobb förstås men jag kan inte säga vad jag gör om 5 år (fast det sa jag inte till henne).Det känns inte som jag kan lova till hundra procent att jag ska ha ett och samma jobb, man måste ju få ha friheten att sluta om man vill. Jag kanske hittar nåt ännu bättre jobb??? Men låt nu se först och främst om jag får det. Det kändes jättebra i alla fall. Chefen var en så lättsam och glad person. Efter intervjun (en timme) tog jag tåget till staden närmast ev framtida jobbet som jag aldrig varit i förut och tillbringade resten av dagen där. Det var nog lite dumt av mig att boka in en heldag för jag var ärligt talat fortfarande trött efter resan förra veckan och så klev jag upp 4 och for iväg igen idag. Men jag kände att lika bra att passa på då jag är där så att jag får ett hum om staden om jag nu skulle få jobbet och överväga att flytta dit. Maten blev ett problem även idag, trots att jag vridit och vänt på problemet och försökt hitta lösningar för resor. Jag hade med mig bananer och vatten nu också på resan. Men sen på eftermiddagen då jag var på stan blev jag jättehungrig och plötsligt helslut och kände jag ville ha nån mat NU men hittade ingenting nyttigt. Till sist hamnade jag på Mc Donalds..., de hade en wrap med sallad och kyckling, så jag tänkte att den måste väl vara nyttig. Jag frågade om det var möjligt att få en utan sås och dressing? [KURSIV]-Javisst!, [/KURSIV]sa biträdet. Sen... fick jag en med sås och dressing ändå! Jag gick tillbaka och sa [KURSIV]-Jag hade ju beställt utan sås och dressing...[/KURSIV] Så fick jag vänta, de gjorde om och kom sen och gav mig en ny. När jag öppnade den hade den ingen sås MEN den hade dressing likafullt. ÅHHH!!! Jag bara gav upp!! Vad är det med UTAN som de inte begriper!!!! Jag orkade inte vänta längre så jag åt den ändå :( Sen borde jag ha varit mätt men efter bara nån timme så var jag jättehungrig igen och jag var så trött så jag trodde jag skulle somna. Jag hade typ 4 timmar kvar till tåget gick hem... Då blev det ett till dåligt val. Jag gick förbi Subway och tänkte att ok, jag tar väl en grov macka med sallad och tonfisk, det är ju rätt nyttigt. Men av nån anledning så beställde jag inte det utan jag frågade vad som var "Dagens Subway" och biträdet sa att det var med skinka och salami. Jag beställde den istället (har aldrig ätit den förut) samtidigt som jag tänkte för mig själv, [KURSIV]-Vad gör du? [/KURSIV]Så såg jag på hur biträdet la på två skinkskivor, två vanliga skivor salami och två skivor pepparsalami och två ostskivor plus alla grönsaker på det grova brödet. Hallå där, nu var inte mackan lika nyttig längre, hur mycket pålägg kan de ha på en och samma macka egentligen. MEN jag tog den och en stor kopp kaffe och satte mig på deras uteservering och åt upp alltihopa! Gott var det men jag önskar att jag hade valt nåt nyttigare. Jag vet inte riktigt vad som hände. Totalt trött och slut och orkade inte tänka mer. Energin kom tillbaka! Så sen gick jag vidare på stan och tittade på lite sevärdheter också innan tåget rullade hemåt. Blev lång dag, var borta totalt 17 timmar. Pust, nu måste jag lägga mig snart. Pepp pepp! :)

Kommentarer

 • 3 apr 2014 06:56
  Tack, jo men lite av omdömet hade jag kvar, haha :)
 • 1 apr 2014 00:10
  Så roligt att intervjun gick bra. Håller tummarna att du får det jobb som lockar dej mest. Jag tror att med allt ditt promenerande denna dag så gjorde du nog av med mycket av det du åt :) Imorgon är en annan dag då blir det bättre val. Kram och pepp till dej :)
 • 1 apr 2014 07:58
  Tror också promenaden gjorde susen och håller tummarna för att du får detta jobb. Visst är det jobbigt med dessa frågor under en intervju. Tycker du har varit stark i din planering under dessa jobbresor. Glömmer aldrig när jag var i Danmark och spelade schack. Ville äta en hamburgare med sallad och fick en tallrik med bara pommes frites.. Ridå och att det ska var så svårt att göra sig förstådd ibland. Skriver som jag brukar skriva. Du inspirerar!
 • 1 apr 2014 08:42
  Krusmor
  Din kropp behövde det du åt. Det kommer andra dagar du kan vara mer strikt. Unna dig att Leva nu när du fått vara på Äventyr, för det låter som riktigt Äventyr för mig att du fått möjligheten att upptäcka en helt ny stad. Så underbart det lät att din ev. nya chef önskar ha en person som kan stanna för en längre period. Håller mina tummar och våra 4bentas klor och hoppas, hoppas att du finner ett jobb var du TRIVS och UTVECKLAS :) Kram!
 • 1 apr 2014 09:40
  Tita
  Hopas att du får napp på nÿ av jobben nu! Lycka till!
 • 1 apr 2014 09:53
  Tack så mycket allihopa! :) Ja, faktiskt så gick jag inte upp i vikt efter gårdagen som jag trodde utan har gått ner 300 gram!! Nu kan ju vikten pendla under veckan så jag bryr mig inte jättemycket men jag har ju märkt förut på resor att jag gått upp direkt runt ett kilo. Nu var jag i och för sig bara bara borta en dag. Kruxet är att det ska funka fast man inte riktigt äter som man tänkt. Ja [KURSIV]Krusmor[/KURSIV], jag blev jätteglad då chefen sa att hon tänker långsiktigt och hon menade att trots att det jobb som utannonserades var ett vikariat så händer det alltid saker och nya tjänster dyker upp under tiden så man ska ha som målsättning att jobba minst 5 år. Normalt sett vore det en dröm, och det kanske det är... Men av nån anledning så fick det där med 5 år mig att tänka att det vete 17 var jag är då.
 • 1 apr 2014 18:28
  När man är så slutkörd som du måste ha varit så är det verkligen inte lätt att göra rätt val. Och jag tyckte faktiskt du gjorde väldigt bra val med tanke på vad som fanns. Du kunde ju likagärna ha tagit en big mac och company och sedan köpt till chips och kaka (som de alltid har) på Subway. Tycker du ska känna dig duktig! När jag är ute och reser så brukar jag alltid ta med hemmagjorda energibars med massa nötter, torkad frukt och honung, det hjälper till att hålla blodsockret i schack och behöver inte förvaras i någon särskild temperatur. Lätt att ha i handväskan också :)

Logga in för att skriva en kommentar.