icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1577500
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
17 oktober 2014 19:27
8

Internet igen!

Nu har jag fått internet hemma så nu kommer jag ha större möjlighet att börja blogga regelbundet igen fast jag fortfarande har väldigt fullt upp med allt. Jobbet tar förstås mest tid, sen har jag varit så enormt förkyld så min ork är inte som jag önskar den vore men jag försöker kämpa på med att packa upp lite eftersom och att försöka få andrahandshyresgästen att göra rätt för sig. Det har nu gått 17 dagar in i oktober och allt är ännu inte ok. Jag känner mig uppgiven. Tex är en lägenhetsnyckel på vift vilket inte känns bra. Låsbyte är beställt men det tar tid för hyresvärden har beställt nytt lås vilket tydligen tar tid. Andrahandshyresgästen bara skyller ifrån sig om allt då jag säger att besiktningen faktiskt var sista september och till det datumet ska de ha haft ALLT färdigt. Ve och fasa då jag kom in och såg den ostädade, ingrodda lägenheten och att mina möbler var försvunna eller skadade, mycket slitna, kablar hängde ur taket och ur kontakter, vardagsrumslampan var trasig, rullgardinen var borta. Soffan är fortfarande inte funnen. min tredelade bokhylla med vitrinskåp hittade de efter tre dagar slängd huller om bullet i ett olåst förråd. Jag såg den och fick en chock, den var oigenkännlig, låg som en bråte och brädor stack upp åt alla håll. Min fina bokhylla! De spikade ihop den men inte blev den som den var och med en hel del skador. Visst måste man räkna med en del slitage men detta är ändå höjden tycker jag. Sen hade de möblerat om i varenda garderob och köksskåp och tagit bort hyllor så jag hade ingentstans att lägga grejer, skåpen var nästan helt tomma på hyllor! Visst dag för dag har de försökt åtgärda men många dagar har de inte dykt upp som lovat och ibland har de gjort bara en sak och gått och sen tagit 4-5 dagar till de kommit nästa gång. Totalt nonschalanta och respektlösa. Jag vill verkligen varna andra för att hyra ut i andrahand och kanske helst möblerat. ingenting var sig likt då jag kom åter efter 2 år som denna andrahandshyresgäst varit ansvarig. Jag hyrde ut till en idrottsklubb (på hög nivå, typ elit) som verkade så ordentliga och trevliga och lovade ta ansvar för lägenheten men den ansvarige har lämnat min lägenhet vind för våg och tydligen låtit 4 olika personer bott där och inte gjort besiktningar då de flyttat ut så de har ingen aning om vem som tagit mina möbler, vem som förstört och då jag krävt att de ställer allt till rätta har jag fått sura miner och otrevligt bemötande. Att jag är besvärlig som stör dem i deras viktigare uppgifter med sporten. Inte ens en ursäkt har jag fått utan bara sura miner och den ansvarige t.o.m skrek åt mig för att jag krävde soffan tillbaka eller att de ersätter den mm. Ja, jag har inte ens nu berättat allt som var felande för det är så mycket.Man blir förbannad för mindre. Vilka typer. 

Maten har jag inte haft nån som helst koll på men jag äter väl ganska nyttigt och bara förkylningen ger med sig så ska jag börja gympa. Det har varit en jobbig tid så allt jag vill ha nu är lugn och ro och nu ska jag ha första ensamma helgen hemma sen jag flyttade hem.

Ha en trevlig fredagkväll!

Pepp pepp!

Kommentarer

 • 17 okt 2014 19:38

  Usch, jag lider med dig! :( Jäkla typer alltså! Du kan inte ta hjälp av hyresrättsföreningen? Eller till och med anmäla dem?

 • 17 okt 2014 21:12

  Jag har 2 bostadsrätter som jag hyr ut. Jag har haft tur för det är verkligen ordentliga personer. Det är klart att det är lättare när man själv befinner sig på samma ort. Anledningen till att jag har 2 bostadsrätter är för att jag köpte dessa lägenheter för att mina barn skulle ha någonstans att bo. När de har flyttat så har jag genast haft andra personer som varit i behov av lägenhet men helst då hyresrätt så då har jag hyrt ut. Jag har tänkt att det är ok så länge de betalar hyran. Hittills har allt fungerat bra. 

  Synd att det inte fick vara på samma sätt för dig Mosel.

 • 17 okt 2014 21:13

  Verkligen för dåligt ! kan du inte anmäla, stämma den där klubben det är ju de som har brustit i ALLT no Fy tusan anlita en advokat sånt ska man väl inte behöva ta, nej på dem med stora artilleriet devil

 • 17 okt 2014 21:16

  ......och så himla kul att du har fått in internetsmileydå finns chansen att se dej här då och då. Kul att höra av dej smiley

 • 18 okt 2014 10:13

  Vad tråkigt och jobbigt och vad hemskt med alla dina möbler på det sättet. Förstår känslan! Jag har ju själv hyrt ut men hoppas jag kan vara trygg genom att ett företag ordnade uthyrningen och allt blev fotograferat innan inflyttning. Tycker att du ska kontakta rättshjälpen och stämma idrottsklubben så du får ersättning. Detta är brottsligt beteende.  Ha en fin lördg och jag är övertygad om att allt blir bättre snart.

 • 18 okt 2014 10:26

  Tack Eleganz, .jag hade ju problem även med den tidigare andrahandshyresgästen men då jag utomlands så måste jag ju fortsätta att hyra ut igen och trodde då att den här klubben var ordentlig och ansvarsfull och klubbdirektören lovade mig att personligen se till den. Jo pyttsan. Jag vet inte om jag orkar med en rättstvist men visst har jag rätt egentligen att kräva mer ersättning. Men jag är så dödens less dem allihopa, de som jag haft att göra med där är oseriösa och clowner. Kanske bäst att dra ett streck och glömma eländet snart. Men jag har lust att skriva en insändare eller nåt sp fok får veta hur de beter sig, de hyr ju ca 15 lägenheter per säsong i den här staden så man har ju lust att varna folk.

 • 18 okt 2014 11:00

  Tack LissaLo! :)

 • 18 okt 2014 10:23

  Allt den här klubben gjort de senaste snart tre veckorna är så otroligt korkat och jag orkar knappt med dem mera. De skickar hit olika gubbar, det är som Helan och Halvan eller nån annan fars fast jag kan hålla mig för skratt för de gör det ena galna efter det andra. De kommer hit tittar men gör inget, bokar in tider och kommer tittar IGEN, har glömt verktyg, bokar nya tider, då kommer de inte, de ringer bokar nya tider och kräver jag ska gå från jobbet och öppna åt dem. Jag har sagt att de får koordinera och komma hit samtidigt kl 12 då jag är hemma på lunch men de respekterar inte nånting jag säger och menar att det inte spelar någon roll men det spelar stor roll för mig att hela tiden måste gå hem och vänta och vänta och jag blir ju hindrad att göra andra saker på min timmes lunch som tex promenader. Men nu verkar de inte ska komma mer. De blev arg då jag vägrade ta emot en loppissoffa de sa de skule ge mig istället för den jag hade. Jag vill inte ha en loppissoffa utan jag måste köpa en ny. Efter mycket om och men så har nu den ansvarige skrivit att han har satt in några tusen på mitt konto, vilket jag inte kan se än. Ok. Men jag tycker det är bedrövligt hur de betett sig och inte ens en ursäkt har jag fått. Här sitter jag nu utan soffa och med en massa skavda möbler, ser ut som hej kom och hjälp mig. Jag har blivit rekommenderad att stämma dem men jag orkar nog inte gå igenom en rättstvist och nu fick jag ju lite pengar i alla fall men det är ju en droppe i havet då jag måste renovera hela lägenheten typ, för tapeter och sånt är också illa åtgånget åtminstone i ett rum. Som tur är hade jag planerat att renovera ändå då jag kom hem fast inte så akut förstås och det är trist då det ser så skabbigt ut och väntetiden att få hit målerifirma/tapetserare etc är lång. Mina tapeter var jättefina, jag hade haft dem i 10 år men var som uppsatta igår! Men på två år med andrahandshyresgästerna har de blivit så skitiga och fula att det inte går att beskriva. Även fula märken, skador. Jaja.... Nu måste jag vila lite i helgen och sen fundera hur jag ska gå vidare. Pepp pepp på er!

Logga in för att skriva en kommentar.