icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1695188
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
3 december 2014 17:30
2

Inspirerande dag

Idag var vi med jobbet på föredrag. Åh, vad jag har skrattat, jag har skrattat så jag kiknat. Det var olika föreläsare men Jonas Gardell berörde mig mest, vilken otrolig man. Föredraget pendlade mellan humor och djupt allvar, jag skrattade så jag blev alldeles slut och i nästa stund fick jag tårar i ögonen av hans berättande. Han sa så många tankvärda saker. Han sammanfattade det hela i historien (alla kan den) om två tomater som var ute och gick, en blev överkörd och då sa den andra -Kom ketchup så går vi. Med detta menade han att det kan hända en olika saker men man måste acceptera fakta (nu är jag/han ketchup) och gå vidare, inte stå kvar och älta. Och också det där med att tomatkompisen inte övergav den andra eller ältade utan tomatkompisen sa nu går vi vidare. Hihi, ja det är ju en lustig jämförelse men om man tänker efter så har han rätt. Att det är viktigt att gå vidare, att tillåta sig misstag också och inte älta, att sätta nya mål. Att det också är ett val man gör.

Jag har känt mig nedstämd på sistone, det har varit så jobbigt med flytten och allt så det var verkligen härligt att få en sådan här dag, att få skratta mycket och även tänka till lite över livet.
 
Jag gick både dit och hem så jag har promenerat en timme och en kvart idag så jag är jättenöjd.

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

  • 3 dec 2014 19:06
    Donnina

    Så bra att du fick skratta ordentligt, det behövde du nog! yes

  • 4 dec 2014 06:04

    Vad kul. Vilken rolig liknelse att man kan vara ketchup.alltid roligt med föreläsningar  som ger något. 

    Pepp Pepp

Logga in för att skriva en kommentar.