icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748399
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
14 september 2014 18:58
2

Hur ska man veta vad man egentligen vill?

Hittade en intressant artikel på internet som jag vill dela med mig av.

Ibland vet man inte alls vad man vill göra med livet. Så är jag själv, jag funderar ofta på vad jag ska göra men jag får inget svar. Jag är intresserad av jättemånga saker men inget känns bättre än det andra. Det gör mig velig och jag vet inte vad jag ska satsa på för jag vill liksom allting. I artikeln har de några tips på frågor man kan ställa sig själv för att försöka att komma fram till ett svar.

Ett användbart knep för att komma på vad man egentligen vill göra är att strunta i vad vi tror är möjligt, tills vidare, för dessa tankar begränsar oss. Lägg helt bort alla inre tankar och protester om att det inte går, och lek med tanken: Om det skulle gå, hur skulle det vara då?

10 frågor för att hitta vad du egentligen skulle vilja göra

 • Om jag hade obegränsat med tid och pengar, vad skulle jag då vilja göra? Hur skulle t.ex. en vecka eller månad eller år se ut?
 • Vad skulle jag göra om det inte fanns minsta lilla risk för misslyckande?
 • Om jag kunde nå ett av mina mål, vilket som helst, inom ett dygn – vilket skulle jag då välja?
 • Vad skulle göra det roligt att vakna på morgonen?
 • Vad tycker jag om att prata om med mina nära och kära, eller vad läser jag helst om?
 • Vad skulle jag kunna göra helt utan betalning (bara för att det är så givande)?
 • Vilken är den viktigaste förändringen jag skulle göra i mitt liv eller arbete, om allt var enkelt och möjligt och det inte fanns några begränsningar eller hinder?
 • Om jag var tio gånger smartare än jag är idag, hur skulle det förändra läget? Vad skulle jag göra då?
 • På vilket sätt vill jag göra skillnad eller bidra till den här världen?
 • Vem vill jag vara?

Och om ingen av dessa hjälper till att hitta vad du egentligen drömmer om eller vill göra – prova den här:

 • Vad frustrerar dig mest i ditt liv?

I svaret på den frågan finns antagligen en stark ledtråd till hur du egentligen skulle vilja ha det.

Jag ska sätta mig och försöka svara på dessa frågor och se om jag blir klokare av det.

 

Källa: http://mereffekt.nu/10-fragor-for-att-hitta-vad-du-egentligen-skulle-vilja-gora/

Gillar

Kommentarer

 • 14 sep 2014 22:39
  De här frågorna ska jag verkligen använda, för jag vet bara att saker inte är bra men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som är fel.
 • 15 sep 2014 08:32

  Ja testa, hoppas du kommer fram till en lösning. Pepp pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.