icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1170767
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
16 oktober 2013 12:03
2

Hjälp! Frestelsernas tid är här....

De senaste dagarna har gått ganska bra. Var på salsa i måndags och igår tisdag var jag på aerobics. Jag är ju otränad så det känns på men jag känner mig nöjd att jag kämpar på. Det går ju säkert bättre och bättre. Men nu är frestelsernas tid här :( Om några dagar ska jag resa hem 1,5 vecka i samband med att min mamma fyller jämnt. Så jag ska bo hos henne i nästan 10 dagar. Hur ska detta gå. Hon är den typen som lagar hur mycket mat och bakverk som helst och som bjuder och trugar hela tiden. Det blir extra svårt då det är så många dagar jag måste stå emot. Hon bor ensam så när jag kommer på besök så ställer hon fram och trugar och klagar på att hon bakat men att jag inte äter mm. Hon vill ju vara snäll men för mig blir det som en björntjänst. Dumt nog känner jag mig tvungen att äta nåt fast jag inte vill. Jag blir ju frestad också. Jodå, jag har sagt henne att jag äter nyttigt och försöker gå ned i vikt och inte vill ha en massa sötsaker men det är som att hon inte riktigt tror på det eller menar att "ja men för den här gången...", vilket ju inte funkar för mig. Det känns som mina goda föresatser går i stöpet och jag får inget stöd. Det är likadant hos pappa och hans sambo som jag också tänker hälsa på förstås då jag är hemma. Nu är frågan hur jag ska lägga upp det hela och orka stå emot frestelserna. Jag gruvas jättemycket och är rädd att jag ska gå upp jättemycket igen. Jag tänker unna mig en tårtbit på mammas födelsedag men annars måste jag ju försöka att behärska mig. Så svårt då jag bor där också och inte har egen kontroll. Förut har jag ibland försökt köpa delvis egen mat och mycket grönsaker och frukt men mamma gillar inte det, hon blir lite sur känns det som för att hon vill bjuda, och jag får en massa kommentarer att "ska du verkligen äta det där" mm. Det är så jobbigt.Hur ska jag klara 10 dar?!

Kommentarer

  • 16 okt 2013 13:57
    Om du försöker ge henne några recept som är OK för din del, inte bara råa grönsaker osv, utan rätter som hon kan tillaga. Det är ju glädjen i att få göra nåt för sina barn och vara en `riktig` mamma igen. Lycka till!
  • 18 okt 2013 03:07
    Tack för tipset Paines :) Ja, jag förstår att mamma vill skämma bort en lite då man kommer hem men det blir lite besvärligt då man vill äta sunt. Det största problemet är nog allt fikabröd. Men jag får försöka stå emot eller välja "smart"...

Logga in för att skriva en kommentar.