icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748380
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
26 juli 2017 11:41
3

Har ni tips på träningsklocka/pulsklocka?

Jag funderar på att skaffa en träningsklocka då jag börjat jogga igen och skulle vilja kunna kolla framförallt tid på ett lätt sätt. Just nu har jag Runkeeper men då måste man ju kolla mobilen och jag skulle vilja kolla tex tempo på ett enklare sätt medan jag springer.. Jag är ju amatör och behöver ingen värstingklocka utan skulle vilja ha en ganska enkel men korrekt klocka. Helst inte så dyr. Har någon ett bra tips? Tack på förhand! 

Kommentarer

 • 26 jul 2017 13:45
  gittan52

  Jag har en PolarPuls-klocka med sändarbälte. RC3 GPS.

  Det enda jag inte hittar är usb-kabeln mellan klockan och datorn. 

  Jag har inte använt den på några år och om du vill så kan jag kolla om det går att beställa en ny kabel, så kan du får köpa den för en billig penning.

  Nu har ju klockan några år på nacken och jag gissar att det har kommit många nyare modeller.

 • 27 jul 2017 21:38

  Tack gittan, men jag har inte bestämt än vad för sorts klocka jag ska skaffa. Funkar den bra och har du erfarenhet av olika sorter? Jag är lite osäker på vad jag behöver då jag ju är amatör och upplever att jag inte behöver så mycket finesser, fast det kanske jag gör. Jag vill helst att det ska vara så enkelt som möjligt också. 

 • 27 jul 2017 21:44
  gittan52

  Jag har bara använt olika typer av Polar-klockor och kommer inte ihåg de tidigare.
  För mig fungerade den bra, men den var ju ett "nästa steg" iom att jag ville ha inbyggd GPS.

  Kanske bättre för dig att testa en enklare klocka först...

Logga in för att skriva en kommentar.