icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1003133
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
25 juli 2016 16:02
7

Härlig känsla

Det känns så härligt. Sista tiden känner jag mig smalare och smidigare. Jag tycker att jag ser smalare ut i ansiktet också. Jag känner mig riktigt glad. Det är ca 8 kg kvar till normalvikt och det känns som att målet närmar sig. Viktminskningen har gått lite upp och ner i sommar men jag är glad att jag bytte spår och har tagit hjälp och stöd nu av mitt gamla viktväktarmaterial. Detta gjorde att jag kom på rätt spår igen och jag känner mer kontroll när jag nu fyller i checklistan. Nu gäller det att fortsätta framåt. Jag får inspiration också som igår när jag provade kläder och insåg att jag kan ta fram ytterligare mindre storlekar. Den dagliga motionen är också jätteviktig för mig. Det ger mig positiv energi. Ha en fortsatt trevlig måndag! Pepp, pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 25 jul 2016 17:15

  Åh vad härligt! Vad grym du är! :)

 • 25 jul 2016 17:38

  Åh, vad härligt! Längtar till samma känsla! 😃

 • 25 jul 2016 18:07
  Bella50

  Det är så det SKA kännas att gå ner i vikt. 👍😆

 • 25 jul 2016 19:18
  gasten
  Vad roligt att ha kommit så långt! Pepp och lycka till!
 • 25 jul 2016 20:39
  Tita

  Du har varit uthållig och målmedveten hela tiden så du är värd den fina känslan👏👏👏✨☀️

 • 26 jul 2016 08:47
  marre64

  Bra jobbat 👏🏼👏🏼👏🏼  Visst är det underbart när man får lägga undan kläderna för att de är för stora 👍🏼 

   

 • 27 jul 2016 00:04
  Tack, tack! :-)

Logga in för att skriva en kommentar.