icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1442680
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 december 2014 17:46
3

Gympa igen - totalt drygt 3 timmars motion idag

Idag var jag på Friskis medelpass och så gick jag dit och hem så det blev 2,5 timmes motion på en gång inkl gympan och sen har jag gått drygt 40 minuter till i eftermiddag.

Har varit på stan igen och inhandlat några julklappar. Nu har jag tvättstuga. Har inte skrivit julkorten än. Mycket ska hinnas innan imorgon eftermiddag då jag reser "hem". Är i alla fall nöjd att jag gympat tre gånger denna vecka (eller 4 för en gång gympade jag två pass i rad). Vilken tvärstart efter tre månaders uppehåll.

Köpte ett sånt där clip-on light till mig själv idag då jag var på stan, en sån där som blinkar rött. Känns bra att synas lite extra i mörkret då man är ute och går. Jag har ju en vanlig refelx men ändå.

Ha en trevlig lördagkväll! :)

Gillar

Kommentarer

 • 20 dec 2014 18:30
  gittan52

  I år har jag gjort det enkelt för mig och skickat egna foton via Postens Vykort. Vi har några äldre släktingar som säkert kommer att uppskatta det.

  Blev förvånad när vår 27-åring och hans flickvän skickade julkort till oss. Det har aldrig hänt tidigare.

  Hoppas du får en riktigt skön helg "hemma", som jag gissar är till dina föräldrar.

 • 21 dec 2014 08:53

  Jaså, Postens Vykort känner jag inte till.
  Vad kul att du fick julkort av sonen. Vi brukar alltid sända julkort men jag har minskat på antalet med åren.

  Tack så mycket, ja jag ska hem till föräldrarna. Ha en skön helg du med! God Jul! :)

 • 21 dec 2014 16:27

  Grymt med motionen! :-)

Logga in för att skriva en kommentar.