icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1657927
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
21 december 2014 11:55
7

God Jul!

Som jag nämnt i tidigare inlägg så reser jag "hem" i eftermiddag. Jag kommer att promenera varje dag som vanligt under semestern fast jag är bortrest och sen försöka att äta rimligt och med de föresatserna tror jag att helgerna ska gå ganska bra utan alltför stor viktuppgång.

Jag kommer inte att ha så mycket internettillgång närmaste tiden då jag är bortrest. Jag önskar er därför redan nu God Jul och hoppas ni får en lugn och skön helg!

Pepp pepp! :)

 

Gillar

Kommentarer

 • 21 dec 2014 12:16
  Krusmor

  God Jul till dig :) Med tanke på den inställning du har till att finna vardagsmotionen så kommer det att gå galant för dig med att nå dina mål. Kram

 • 21 dec 2014 13:04
  Donnina

  GOD JUL o GOTT NYTT ÅR  !  Ha det så skönt och som sagt, tänk på dig själv och inte så mycket på alla andras krav! Vi hörs igen här på MD nästa år!  smiley

 • 21 dec 2014 14:30

  Tack krusmor, jag hoppas det! Kram

  Tack tack Donnina, vi hörs :)

 • 21 dec 2014 16:44
  utter

  God jul! :-)

 • 21 dec 2014 17:58
  Tita

  God Jul o Gott Nytt År till dig också! Hoppas att du får det lungt och skönt med goda vänner och mycket motion.

 • 21 dec 2014 21:58

  God Jul till dig Mosel. Du har varit så stark och är ett föredöme. Ha det riktigt fint så fortsätter vi följa varandra nästa år. Julkram!

   

 • 22 dec 2014 12:09

  Dina promenader kommer göra susen. God Jul!

Logga in för att skriva en kommentar.