icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1662110
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
17 juni 2015 20:36
9

Glömde kastrull på plattan - igen!

Ojoj, rusade just in i köket för jag kom på att jag satt på kaffevatten för väl flera timmar sedan! Sen satte jag mig här vid Matdagboken och glömde tid och rum. Allt vatten var borta och kastrullen stod bara och knäppte på plattan och kastrullen knäpper än! Tur det inte blev eldsvåda på kuppen! Alltså jag är så fruktansvärt trött och tankspridd nu för tiden. Jag har bränt fast tre kastruller på bara någon veckas tid, det här var den fjärde men i den här var det ju bara vatten. De andra hade mat i så jag hade tre kolsvarta kastruller att ta itu med förra helgen och sånt här har nästan aldrig hänt mig förut. Jag är så pressad på nåt vis och har tusen järn i elden att jag blir totalt tankspridd och glömsk när det gäller vissa saker. Inte bra. Varför jag är så här extremt stressad just nu vet jag inte. Det har ju varit jättemycket för mig ända sen i höstas men inget ytterligare har tillkommit nu vad jag vet eller så är det bara den där berömda sista droppen som har fått bägaren att rinna över, jag vet inte.

Kommentarer

 • 17 jun 2015 20:55
  paloma

  Låter inte bra, du kanske behöver en timer som stänger av plattan när det gått 30 minuter, min man är elektriker och satte en vid spisen när barnen skulle laga mat men den har varit till nytta även när jag eller min man glömt att stänga av plattan efter att vi kokat kaffe eller bara något snabbt.

  Du måste vara rädd om dig, det är inte konstigt att du är stressad och tankspridd med tanke på att du skadade dig på din semester, du slog inte i ditt huvud?

  Försök att köra avslappning när du har tid, det finns CD att låna på biblioteket. 

   

 • 17 jun 2015 20:55

  Oj, du får vara försiktig och framförallt skaffa rutiner när du går hemifrån. Det är lätt att glömma en kastrull när man gör annat. Det hände mig i början av min relation med A. Jag satt i vardagsrummet och såg på teve, han var i badrummet och en kastrull på spisen  kokade för mycket och  brandvarnaren satte igång  Du är nog lite stressad och behöver hitta sätt att koppla av och varva ned.

 • 17 jun 2015 21:57
  Bella50

  Jag har oxå gjort det några gånger , med ägg. Dom smakar inte gott torrkokta kan jag meddela 👎 numera ställer vi alltid äggklockan så fort vi har nåt att passa. T.o.m torktumlaren...då vi har den i ett annat hus.

  var försiktig nu Mosel. 🌹👍

   

 • 18 jun 2015 00:36

  Du kanske oxå vill titta på hur dina binjurar mår. Vid lång o ihållande stress så tar dom ofta stryk o stressar upp en ännu mer. 

  http://binjurar.se

  kram Sandra 😊

 • 18 jun 2015 20:25

  Tack för era kommentarer. Nej paloma, jag slog inte huvudet fast man skulle kunna tro det så snurrig som jag blivit... smiley Visst har jag väl glömt nåt på plattan nån gång förr också men aldrig så här ofta. Jag brukar egentligen oftast ställa äggklockan men på sistone har jag varit så upp i varv att jag glömt det. Jaså Snuttan7, kan binjurarna bli påverkade av stress. Jag kan inte sätta pekfingret på vad exakt det är som stressar upp mig nu men det har varit så många olika saker nu en längre tid och jag hinner inte med mig så jag mår inte riktigt bra tyvärr. Jag ska försöka att köra lite avslappning.

 • 18 jun 2015 22:08
  Bella50

  Ta och kolla upp detta Mosel....då får du visshet i alla fall . Krya på dig 🌹👍

 • 19 jun 2015 13:07

  Ja negativ stress som är långvarig gör det. Flytt är enormt stressande o om man dessutom flyttar från olika länder så är det ju ännu mer inre stress för kroppen, det är ju ett mkt större jobb. Jag har gått igenom snart 2 flyttar på ca 6 månader o det var vid första flytten jag fick alla symptom. Tokigt att flytta så ofta men det blev tvunget tyvärr. 

  Kolla in den här infon: 

  http://www.madeleinemarcus.se/hälsoguiden/lär-dig-känna-igen-symptomen-på-stress-6779729

  Kram

 • 19 jun 2015 16:07
  ImmaAmmi

  Ta hand om dig. Ibland kommer symtomen på stress först efteråt, när det lugnat ner sig, så... om du har möjlighet, passa på att skämma bort dig själv, med vila, god mat, avkopplande bad, ja, vad som helst som du gillar & som får dig att må bra och som hjälper dig att återhämta orken, minnet och energin.

 • 19 jun 2015 16:34

  Tack för tipsen! Skrev ett svar men det blev så långt så jag gjorde ett nytt inlägg av det: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15929965

Logga in för att skriva en kommentar.