icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1662025
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 januari 2014 14:37
6

Fortfarande inte fått tidningen man skulle få...

Nu har det nästan gått 4 månader sen jag blev plusmedlem här. Matdagboken hade då en kampanj att om man gick med under en viss tid så skulle man få tre nummer av en tidning om hälsa, [KURSIV]Topphälsa [/KURSIV]tror jag den heter. Jag har inte fått tidingen än. Jag skrev till Matdagboken före jul och idag igen och frågade vad det beror på. Svaret jag fick var att de meddelat [KURSIV]Topphälsa [/KURSIV]att jag ska ha tidningen och inte fått svar av dem och mer kan de inte göra. Jaså? Är det fler av er som fortfarande inte fått tidningen? Det har ju gått så lång tid nu... Det skulle ju vara kul att få tidningen nån gång.

Kommentarer

 • 20 jan 2014 14:47
  kaffe247
  Visst var det så att om man förlängde sin + prenumeration i oktober månad eller blev plusmedlem så skulle man få den? Jag har inte heller fått min men jag räknade inte heller 100% med att jag skulle få den eftersom jag inte bor i Sverige. Undrar om det är därför? För du bodde väl oxå utomlands?
 • 20 jan 2014 15:13
  Hjärta
  Jag har inte heller fått nån tidning mosel!
 • 20 jan 2014 15:33
  [KURSIV]Kaffe247[/KURSIV], ja man skulle få tidningarna bl a om man blev plusmedlem före oktobermånad (jag var ju inte medlem förut). Om man inte har fått den pga att man bor utomlands så kan de väl meddela det i så fall, jag har också en adress i Sverige dit jag kan få den sänt om de av nån anledning inte kan sända den utomlands. Jag vill visst ha tidningarna då man blivit lovad det. [KURSIV]Hjärta[/KURSIV], jaså, har inte du heller fått dem. Vad kan det bero på då.
 • 20 jan 2014 16:20
  sundasara
  konstigt, jag har fått alla mina tre nummer. Det måste ha hänt nåt, eller blivit nåt fel.....
 • 20 jan 2014 17:55
  Donnina
  Jag har heller inte fått någon tidning!
 • 21 jan 2014 16:27
  Jaså, inte du heller [KURSIV]Donnina[/KURSIV]. Ja, jag är inte ensam om att inte ha fått tidningarna då men man tycker ju att 4 månader är lång tid... De borde väl komma snart tycker man.

Logga in för att skriva en kommentar.