icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1320331
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
9 oktober 2013 21:43
2

Första passet avklarat! Jag överlevde! Men undra hur jag mår imorgon...

Jag har som sagt inte gympat på minst 3 år och köpte ett träningskort igår till sporthallen här i närheten där det ingår en massa olika pass så man har mycket att välja på. Denna vecka är inte allt igång utan de börjar på allvar nästa vecka men de har vissa pass redan nu. Jag tänkte att jag går på en som heter "allmän konditionsträning" ikväll för att smygstarta lite och känna efter hur det känns. Jag kan berätta att jag har nu gympat 1,5 timmes tufft pass ikväll och jag överlevde! Jag trodde först inte att jag skulle klara av det för det startade med 20 minuters joggning runt, runt och jag är ju helt otränad. Men till min förvåning så orkade jag i stort sett hela 20 minuterna, jag gick nån halvrunda ibland (Kanske mina dagliga promenader den senaste månaden hjälper lite, att jag orkar ändå lite mera än jag trodde). Sen fortsatte de med träning med hantlar, hela passet var väldigt snabbt och till snabb musik. Det var inte som jag är van på typ friskis att de varierar tempo mera och att man tränar hela kroppen utan här körde de högt tempo hela tiden och inte lika många olika steg/moment. heller. Jag kommer inte att fortsätta på just det här passet just därför men det var en början i alla fall så det känns jättebra att ha kommit igång. Jag märkte ju att jag är så svag, orkade knappt några armhävningar och fick ont i kroppen ganska direkt, har knappt en muskel just nu känns det som. Men det kan ju bara bli bättre då :) :) Jag är så glad! Hoppas jag är lika glad imorgon, jag lär väl få rejäl träningsvärk efter detta. Jag tänkte ta nästa pass på fredag, då zumba :) Ha det så bra!

Kommentarer

  • 9 okt 2013 22:54
    Starkt jobbat! :)
  • 9 okt 2013 23:54
    Tack! :)

Logga in för att skriva en kommentar.