icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1032601
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
11 januari 2016 15:29
3

Första dagen

Idag är det första dagen på jobbet efter ledigheten och första dagen på nystarten med att gå ner i vikt - igen. Blev kort natt, hade svårt att somna då jag kom hem sent, runt midnatt och skulle kliva upp kl 6 och jag sov oroligt när jag väl somnade och gruvades för jobbet. Det är supermycket att göra där hela tiden och struligt tyvärr så stress är bara förnamnet. Började med min 45-minuters promenad som vanligt till jobbet och det var så härligt trots att jag fick pulsa i snö nästan hela vägen. Det verkar vara lite halvdåligt med plogning i den här staden.

Det har ändå gått ganska bra på jobbet. 70 mejl väntade vilket jag inte tycker är sååå mycket men tyvärr var det en hel del akuta saker liggande där också så det tar tid att gå igenom och fixa allt. På vägen till jobbet imorse var jag in på ICA och köpte en sallad att äta till lunch idag och en banan. Så so far so good. Sen är det bara att gå hem igen och tänka ut någon bra och sund middag ikväll. Har ju inget hemma just nu då jag varit bortrest sen före jul så det blir att handla på vägen.

Det är bara att kämpa vidare....

Pepp pepp! :)

 

 

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 11 jan 2016 17:07
  Tita

  Bra igång verkar du vara och motiverad som sjutton😃Lycka till!!

 • 11 jan 2016 17:25
  Stress, ja. Men din attityd är inspirerande! :-) Pepp!
 • 11 jan 2016 21:45
  Tack, tack :-) pepp tillbaks!

Logga in för att skriva en kommentar.