icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
30 november 2013 09:25
2

Föll för frestelsen...

Jaha...så föll jag igår för frestelsen och köpte en pizza för första gången på 3 månader. Blev så tvärsugen och intalade mig själv att det inte var så farligt. Samt att jag lurade mig själv att jag bara skulle äta halva och äta upp halva imorgon (alltså idag)... Jovisst... Jag åt visst upp hela pizzan fast jag blev mätt som bara den. Det var inte ens särskilt gott. Straffet fick jag i morse då vågen stannade på 1,5 kg mer än igår :( Otroligt dumt av mig att sabotera för mig själv. Men det är väl bara att ta nya tag. Nu är det dags för morgonens 50 minuters promenad. Jag kanske går extra långt idag förresten för att kompensera. Synd att det är så grått och kallt bara men huvudsaken det inte regnar. Ha en lugn och skön lördag! :)

Kommentarer

  • 30 nov 2013 09:31
    En liten tröst: antagligen är en del av påslaget inte vikt på dig utan vikten av själva pizzan i magen...
  • 30 nov 2013 16:03
    Tack [KURSIV]utter[/KURSIV], men jag är inte så säker på det... Har promenerat extra långt idag i alla fall...

Logga in för att skriva en kommentar.