icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1836562
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
27 oktober 2014 21:49
5

Flyttstök

Reste hem till mina föräldrar i helgen, rensade bland mina kartonger och hämtade mer grejer, det är fortfarande flyttstök. Jag och pappa gick en promenad i alla fall men idag har jag fått så ont i foten så jag knappt kan gå, vet inte varför, det är vanvettigt ont på ovansidan av foten.

Sen har jag tvättat massor av tvätt, bl.a . en massa handdukar, sängkläder mm som legat i kartonger. Mamma har hjälpt mig igen som tur är med att plocka upp lite grejer mm. Det är fortfarande många kartonger kvar som jag måste fraktas hem till mig men jag får ta ett lass i taget. Jag har så himla mycket grejer och då man inte sett allt på tre år så pendlar man mellan förtjusning att återse vissa saker eller t.o.m ha glömt att man hade en del saker och förfäran att jag känner att nej, jag har alltför mycket saker, jag "kvävs" av allt.

Jag är enormt trött, har inte haft nån "egen tid", nån enda vila sen jag kom hem till Sverige, är en månad sen nu, eller inte långt före dess heller för det var ju flyttstök innan jag flyttade hem också.

Godnatt!

Kommentarer

 • 27 okt 2014 22:23
  utter

  Åh, känner så väl igen det! Det är lite meck innan allt är på plats - men sen när prylarna väl är där de ska kommer du känna dig så nöjd och harmonisk. :-) 

 • 28 okt 2014 10:19
  Donnina

  Skänk bort kläder och prylar, behåll bara det du absolut inte kan leva utan. Livet blir så mycket enklare utan en massa onödiga saker att hålla reda på och packa upp och ner. För mig har det tagit ett halvt liv att komma underfund med det men nu känns det som en befrielse att inte vara slav under tingen. Man behöver mindre än man tror. wink

 • 28 okt 2014 10:29

  Hade du inte stuckat foten i somras? Tänker om det är någon svit av det. För mig när jag stuckade foten så blev det bra men sen fick jag ont uppe på foten. Jag gick och undersökte foten. Allt var bra med foten men läkaren rekommenderade mig att ha ett ankelskydd som jag kunde köpa på Apoteket. Hans fru hade tydligen samma problem som mig och hade köpt ett ankelskydd och det hade hjälpt. Hoppas mitt råd kan hjälpa dig. 

 • 28 okt 2014 16:43

  Läste ett bra råd på FB idag som någon hade delat ang vad man ska spara. När man tar upp en sak så kan man fundera på om man blir glad över den. De saker som ger en glädje ska man spara, resten kan man ge bort. Det tänkte jag, som har alldeles för mycket saker o aldrig vet vad som ska slängas o sparas, var ett jättesmart råd.

 • 6 nov 2014 19:18

  Tack för alla kommentarer! Ja, mitt mål är att rensa bort mycket grejer en gång för alla men det kommer ta tid så jag får ta lite successivt. Foten har blivit bättre som tur är!

Logga in för att skriva en kommentar.