icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1874242
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
12 december 2013 11:24
4

Fler som har problem med bh vid viktminskning?

Mina bh-ar känns som en enda röra just nu. Jag har en stor byst och då jag var smal hade jag 70 DD eller E. När jag gick upp i vikt fick kuporna ett alfabet som jag inte ens visste existerade... Det har minst sagt varit svårt att hitta rätt. Men nu. Den storlek jag hade igår har jag inte idag och imorgon är det nåt hel annat. Så känns det. Jag har gått ner över 16 kg sen i september och bystmåttet har ändrats mest, vilket jag i och för sig är jätteglad över. Men det är så svårt att klä sig. Jag får köpa bh-ar på löpande band och så kan jag bara ha dem två veckor så är de för stora - eller för små! Ja, jag har minskat i bystmått men sista tiden börjat öka igen i kupmåtten (men minskat runt midjan så de gamla bh-arna passar inte). Kanske beror det på min träning att allt fördelas om (för jag har inte gått upp i vikt). Så imorse skulle jag ta på mig samma bh jag hade igår men den är plötsligt för liten i kuporna. Hittade till sist en annan, men en timme senare känner jag hur den har gått upp av sig själv i ryggen. Det är ett problem som jag aldrig någonsin haft förut men nu har det hänt flera gånger att jag får söka upp en toalett och sätta fast den igen... Vad sjutton ska man göra. Jag är förstås superglad att jag går ner i vikt men det blir dyrt att handla så här mycket underkläder. Jag sportar ju också ganska mycket och behöver en stadig sport-bh. Det borde finnas en bh som man kan reglera mera på nåt vis. Det kanske finns? Det är så besvärligt och obekvämt att ha det så här. Men men... Det är väl kanske nåt man får ta. Tillfälligt obehag tills dess man nått sitt mål. Grå och kall dag. Jag har inte promenerat nåt än idag. Men det är väl bara att kämpa vidare :) Snart är det helg igen :) Ha det så bra alllihopa!

Kommentarer

 • 12 dec 2013 11:42
  Tror att sportbh kanske vore nått?:-) den är ju till viss del töjbar och du får ett bra stöd! :-)
 • 12 dec 2013 12:38
  Jag är oxå storbystad. Beställer alltid från bravissimo.com. Väldigt bra storlekar och passform och lite billigare än i svenska butiker. =)
 • 12 dec 2013 21:30
  Tack för era kommentarer! Ja [KURSIV]okunnig [/KURSIV]men jag växer ju ur dem också. Men det kanske finns nån som är bättre. Jag ska kolla den hemsidan [KURSIV]Tjohanna[/KURSIV], tack för tipset! :)
 • 12 dec 2013 22:01
  oj de tänkte ja inte på :) hoppas du hittar något perfekt :)

Logga in för att skriva en kommentar.