icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1324319
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
3 februari 2016 18:16
6

Fick svar idag

Jag har i ett tidigare inlägg berättat om att jag var på en anställningsintervju förra veckan men att jag i slutet av intervjun fick veta att någon redan jobbade på tjänsten och hade vikarierat i två år och den personen hade också sökt jobbet. Jag försökte ringa chefen för att följa upp intervjun men fick inte tag på henne. Men redan idag fick jag ett standardsvar . Tack för din ansökan. Tjänsten är tillsatt med annan sökande. När jag slog upp beslutet så var det ju vikarien som hade fått jobbet. Mycket får man vara med om. Varför ska de kalla dit en, få en ta ledigt från jobbet och resa dit då de redan hade bestämt sig, redan hade en person på plats.

Jaja... Jag får fortsätta att söka....

Ha en trevlig kväll!

Kommentarer

 • 3 feb 2016 19:44
  aregnisw

  Gillas inte du varför gör dom på detta sättet no

 • 3 feb 2016 20:29
  Krusmor

  Jaaa du, jag har också vart med om detta x-antal gånger och det är så tröttsamt :(
  kram

 • 3 feb 2016 20:46
  paloma

  Villket slöseri med både din tid och pengar, så borde man inte få göra.

 • 3 feb 2016 21:16

  Det är tyvärr lag på att tjänster ska va öppna att söka och att man inte får tillsätta internt hur som helst. Landstinget gör också så. Är väl tänkt att öppna upp arbetsmarknaden och försvåra standarden med att släkt och vänner får jobb framför "vanliga" arbetssökande. Fungerar rätt dåligt, och många lägger tid och pengar i onödan, precis som du råkat ut för :( Bättre lycka nästa gång, pepp!

 • 4 feb 2016 09:07
  Tita

  Usch trist att bli lurad! Hoppas att du hittar nåt bättre! Pepp!

 • 4 feb 2016 20:08
  Tack för era kommentarer. Jag ju varit med om förr att arbetsgivare förmodligen redan haft någon påtänkt och det gått snabbt för dem att meddela vem som fick jobbet men det var nytt för mig att de även kallar till intervjuer i onödan. De sa de hade kallat 5 personer.

Logga in för att skriva en kommentar.