icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613299
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
24 mars 2014 20:25
12

Fick Komplimang

Ikväll när jag var en sväng på affären (och köpte grönsaker, frukt och vatten!) så mötte jag vaktmästarens fru och hon stoppade mig och sa [KURSIV]-Ursäkta mig, får jag säga en sak till Er? -Kan jag få ge Er en komplimang? Ni har blivit så tunn! Ursäkta att jag är så frispråkig men det är en så otroligt vilken skillnad! Men jag ser att Ni är ute och promenerar mycket[/KURSIV]! Det var ju verkligen roligt att höra. Jag har ju gått ner ca 26,5 kilo nu och bara en enda person har nämnt att hon tycker jag ser smalare ut. Ingen annan har sagt nånting. Men nu dök alltså vaktmästarens fru på mig som jag inte ens direkt känner och kommenterade det hela så det måste väl märkas då antar jag. Jag vet ju att jag känner det i kroppen själv och jag vet att jag har mindre klädstorlek men på nåt vis har min hjärna svårt att hänga med i förändringen. Jag ser att jag ser smalare ut men kan inte riktigt avgöra hur stor skillnad det är. Det stämmer ju inte att jag är "tunn" som vaktmästarens fru sa, men visst är jag mycket smalare. Det är verkligen jätteroligt samtidigt som jag blir lite ledsen och tänker men hur kunde jag låta det gå så långt. Men man kan inte göra nånting åt det som varit, man kan bara se framåt och göra förändringar i nuet. Jag har ju en bra bit kvar till målvikt och sen ska jag hålla den vikten! Kul att få en komplimang i alla fall, jag är ju på god väg. Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 24 mar 2014 20:43
  Men vad kul att du får beröm, det är du väl värd , när du gått ner så mycket. Blir roligare att kämpa vidare då! Pepp!
 • 24 mar 2014 20:44
  Jättekul att någon äntligen sa något. De andra har absolut sett att du gått ner men av någon anledning ej kommenterat. Men det är väl härligt att någon okänd kan bekräfta allt hårt arbete du gjort. Grattis för ett fantastiskt arbete.
 • 24 mar 2014 21:11
  Tack så mycket [KURSIV]kulla67 [/KURSIV]och [KURSIV]smalisen[/KURSIV]! :) :) Ja kanske det [KURSIV]Lissalo[/KURSIV], jag vet inte varför.
 • 24 mar 2014 21:39
  Så himla roligt :) och grattis till dej. :)
 • 24 mar 2014 21:41
  Grattis bra jobbat , hur långt tid tog viktminskningen , det är inte lite kg du gått ner , verkligen starkt gjort
 • 24 mar 2014 22:08
  Stinta
  Det är oftast de personer man inte träffar så ofta som kommenterar viktnedgång :) Sug åt dig och va stolt över ditt arbete!
 • 24 mar 2014 22:38
  Tack så mycket alltihopa! :) [KURSIV]Amek[/KURSIV], jag började med viktminskningen den 10 september så hittills har jag hållit på drygt ett halvår. Jag har ca 13,5 kg kvar till målvikt så jag är inte i mål än men det närmar sig sakta men säkert :)
 • 24 mar 2014 22:40
  [KURSIV]Stinta[/KURSIV], inga jag känner och inte familjen heller har nämnt nånting om min viktminskning konstigt nog. Familjen träffade jag senast i julas men redan då hade jag gått ner 16 kg.
 • 24 mar 2014 22:58
  Jätteroligt och man blir så glad av komplimanger. Vi är tyvärr lite dåliga på att ge det. Jag försöker men tvekar ibland. Jag minns häromdagen när jag satt emot en kvinna i tunnelbanan som var väldigt smakfullt klädd i en schal som passade så bra till kappan: Jag ville ge henne en komplimang men vågade inte riktigt tyvärr. Hon hade säkert blivit glad.. :-)
 • 24 mar 2014 23:08
  [KURSIV]Eleganz[/KURSIV], ja, alla blir ju glada av komplimanger så det borde man egentligen inte spara krut på. Det hände mig en gång i tunnelbanan i Sthlm att en främmande kvinna sa att min väska var så fin och hon undrade var jag köpt den. Det var ju kul att höra. Familj, vänner och kollegor brukar jag ge komplimanger ibland. Jag minns särskilt en gång då jag sprang ihop med en manlig kollega i ytterdörren på väg in på jobbet. Han var vanligtvis alltid vardagligt klädd (liksom alla andra) men denna dag hade han kostym med slips och ytterrock och allt (kanske nåt möte). Jag utbrast spontant -Vad fin du är!! Han såg så överraskad ut men också jätteglad haha.
 • 25 mar 2014 15:59
  sundasara
  Alltid kul med komplimanger, men visst kan vi bli bättre på att bekräfta varandra, inte bara när vi har gjort något dåligt!
 • 25 mar 2014 21:43
  Ja [KURSIV]sundasara[/KURSIV], fast det gör man väl inte heller? Man säger väl inte negativa saker till folk?

Logga in för att skriva en kommentar.