icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748445
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
31 mars 2017 19:28
1

Fick ett erbjudande

Mitt vikariat löper ut i sommar och det har varit tal om att det behövs en ny tjänst. Min chef kallade mig till ett möte för att tala med mig och frågade om jag kommer att vara intresserad av att söka den när den utlyses, att de är så nöjda med mig. När jag frågade när annonsen kommer att läggas ut fick jag veta att det kommer förmodligen inte att vara klart tills jag slutar så chefen sa att om du får jobbet så blir det nog så att du hinner sluta och får återvända ¨senare. Vad typiskt. Det är ju inte alls bra för mig att inte få besked innan vikariatet tar slut då jag har boende bara fram tills dess och att jag annars bor i en annan del av Sverige och ju då också förmodligen börjar om där och måste ju ge besked dit också och flytta igen. Jag är lite besviken att chefen inte sett till att annonsera tidigare om det nu hade varit så att de varit angelägna att behålla mig. Det är ju jättemånga sökande till sådana här tjänster så de behöver ju inte specifikt mig men jag har ju erfarenhet som inte är så lätt att snabbt lära sig. Istället fick jag frågan kan du tänka dig att förlänga vikariatet en månad över sommarsemestern så att kollegan får semester och ta ut din semester i pengar istället. Jag blev ganska paff. Vad är det för erbjudande att hoppa över semestern, vem vill det efter ett års intensivt arbete, och det har ju varit en mycket hög arbetsbörda dessutom. Jag behöver definitivt semester. Jag har väl chans att få jobbet då det annonseras ut men jag känner mig ganska luttrad pga allt jag varit med om. Att chefen säger att de är nöjda med mig tar jag mer eller mindre för givet men det betyder inte att jag får jobbet sedan.  Semester måste jag ha vilket som så  erbjudandet att jobba en månad längre tackade jag nej till men sa samtidigt att jag är jätteintresserad av den nya tjänsten.

Kommentarer

  • 31 mar 2017 21:50
    Bella50

    Håller absolut med om det. Du gjorde helt rätt. 👍

Logga in för att skriva en kommentar.