icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613271
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
19 februari 2014 11:49
8

Fest/Delmål ställs in? ! :(

Jag har länge sett fram emot ett delmål, en stor fest som infaller i slutet av nästa vecka. Jag har bl.a. gjort en egen utmaning för att försöka gå ner så mycket som möjligt i vikt till dess. Mitt mål var att hitta en fin klänning att ha på festen - som passar. Det är dessutom maskerad så det har ju varit vansinnigt kul att planera för att hitta en fin kostym. Festen är i en annan stad dessutom så vi skulle bo borta över helgen. Det är en stor karneval i hela stan. Nu är jag så besviken. Min kompis från Sverige som skulle komma ner och gå tillsammans med mig på festen har nu meddelat att hon inte kommer ändå. Platt fall. Hur gör jag nu. Antingen ställer jag in helt eller så åker jag dit själv. Jag känner ingen annan jag kan fråga med så kort varsel :(̊ Men inte så kul att fara dit själv heller. Vad trist.

Gillar

Kommentarer

 • 19 feb 2014 12:38
  lflickan
  Vill du så gärna gå så gå själv. Det hade jag gjort. Men det avgör du själv hur du känner inför det. Det låter himla skoj.
 • 19 feb 2014 12:49
  utter
  Tråkigt att din vän ställde in. Åk dit och charma pantaletterna av alla! ;-D
 • 19 feb 2014 13:29
  Tita
  Åk själv det tycker jag du hittar säkert någon att umgås med. Det är bara kul att göra nya bekantskaper. Jag hejar på dig.
 • 19 feb 2014 14:52
  Jag hade åkt själv helt klart. Visar det sig att festen inte blir som du hoppas så går det ju att lämna den.
 • 19 feb 2014 15:19
  Krusmor
  Hm, det kan nog vara så att du kommer att få en rejält underbar upplevelse med att själv fara på festen :) Passa på... om inte det är en hejdundrande kul fest kan du avvika tidigare utan dåligt samvete. Ha det gott :)
 • 19 feb 2014 16:00
  Triggy
  Håller med andra här.. gå själv.. eller varför inte vara lite crazy och bara fråga någon i din närhet du känner om än bara lite...
 • 19 feb 2014 18:40
  Tycker också du ska gå själv! Kan vara ett ypperligt tillfälle att knyta nya kontakter på =)
 • 19 feb 2014 20:00
  Tack så mycket för alla kommentarer/råd! Ja, det blir nog att jag far själv. Det är som sagt en stor fest, den är egentligen i dagarna tre.. Men vi får se om jag blir så länge eller om jag far dit en dag bara när jag är ensam. Men jag hade ju tänkt köpa en fin klänning så det vore ju lika bra att få använda den så mycket som möjligt i så fall... :) Jag lär ju förhoppningsvis växa ur den snart :)

Logga in för att skriva en kommentar.