icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1178801
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
4 mars 2016 12:10
5

Fånga dagen?! (Bild)

Det är egentligen min filosofi att så att säga "fånga dagen". Jag är inte materialistisk och lever hellre lite sparsamt och lägger ner mina pengar på att göra roliga och för mig givande saker och upplevelser som resor och utflykter. Tyvärr så är det inte så ofta i mitt liv som jag kunnat leva som jag vill. Frågan är hur man ska göra för att kunna få tid och möjlighet att fånga dagen och ta tillvara på de dagar man har. Någon som vet? Jag trivdes egentligen bäst utomlands och längtar tillbaka så mycket. Jag vill egentligen flytta tillbaka. Problemet är att det är jättesvårt att få jobb där. Jag sökte jobb på plats i flera år utan att lyckas. Hur ska man bära sig åt. Jag har funderat om jag skulle starta något eget företag men problemet är att jag inte har någon bra affärsidé. Om jag stannar i Sverige kanske det är bäst att gå ner i arbetstid så man får någon tid över. Och ork. Jag vet inte hur man ska få ihop det för livet måste ju vara mera än att bara jobba. Som det är nu så träffar jag aldrig vänner och jag gör ingenting på min fritid för jag orkar inte med mera än jobbet. Jag vill ha en förändring men vet inte hur. Tidigare hade jag ett jobb där jag jobbade över mycket i perioder vilket gjorde att jag sedan kunde ta ut övertiden i tid och hade möjlighet att vara ledig någon extra dag då och då och till och med ta några extra veckors semester ibland. Det var jättebra, jag kände jag kunde göra mer saker då men tyvärr är det ju få jobb där man har den fördelen. Just nu känns det som att livet passerar och jag är inte med. Ha en trevlig fredag. Snart är det helg! :-)

Gillar

Kommentarer

 • 4 mar 2016 12:34
  gittan52

  När våra grabbar var små så kunde dagens behållning vara när vi tittade på hur en myra slet med sitt strå till stacken. Allt annat stannade liksom bara upp.

  Nu hittar jag liknande händelser nästa varje dag med någon av hundarna. Oftast är det lätt att fånga dagen genom en bild och ditt inlägg gav mig idén att göra just det kommande vecka.

  Kanske är det så att ju mer vi tränar på att se de små glädjeämnena i vardagen desto lättare blir det. En del problem försvinner inte med det, men vi kanske kan få en bättre balans.

 • 4 mar 2016 16:26
  Bella50

  Toppenide' . 👏👏

 • 4 mar 2016 18:52
  aregnisw

  Stämmer så bra det du skriver Mosel livet är inte bara jobb det gäller att ta vara på de små fina stunder som vi ändå har här i livet. Allt behöver inte vara så materialistiskt som dagens samhälle har blivit mer och mer. Har man dåligt ställt så gäller det att ha mycket fantasi och kunna glädja sig åt lite och vara glad att man t ex är frisk och kan ta en promenad det är inte alla förunnat. Dagens slit och släp gör att folk blir sjuka av stress m m. Om jag hade råd skulle jag också flytta utomlands för att kunna få uppleva saker som jag aldrig annars gör här hemma men samtidigt så får man ta vara på det som finns omkring för jag tror inte man blir lyckligare "gräset är aldrig grönare på andra sidan" som det så fint heter man kanske blir besviken istället. frown

 • 4 mar 2016 20:56

  Det är underbart med de små stunderna av lycka och fint skrivet. Svårt dock när man är utarbetad och trött att känna den känslan. Jag vet hur det känns och stress är så farligt. Du har pratat med din chef och det är ok att inte hinna med allt och det är där du måste börja och följa dessa direktiv. Kanske också ta ut övertid i några lediga dagar eller eftermiddagar. Att få koppla av är en fantastisk känsla som vi behöver. Vet vi att den tiden kommer kan vi prestera men kommer den aldrig orkar vi helt enkelt inte.. Ta hand om dig i helgen.

 • 10 mar 2016 17:02
  Tack så mycket allihopa för era kommentarer! :-)

Logga in för att skriva en kommentar.