icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1033075
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
31 januari 2016 13:49
3

Ett steg i taget ( bild)

Nu har det gått ca 3 veckor sedan jag började om igen med viktminskningen. Det har gått bra men det har känts segt, som om det hade gått mycket längre tid. Det är jobbigt att ha hela viktresan framför sig igen. Jag vet att jag kan och jag har gjort det förut. Men ändå. Det gäller att ta ett steg i taget, en dag i sänder och inte tänka på hur många kilon man har framför sig att gå ner för då är det lätt att känna hopplöshet. Jag vet inte varför det känns så tungt just nu. Men det ska gå. Ett steg i taget.

Ha en härlig söndag!

Pepp pepp! :-)

Gillar

Kommentarer

 • 31 jan 2016 15:50
  Tita

  Bra bild och så sann! Lite i taget under längre tid och till slut är målet där👏😄

 • 31 jan 2016 19:42
  aregnisw

  Så sant du en liten bit i taget och man kommer långt pepp yes

 • 2 feb 2016 13:20

  Ja, det är tungt med mörkret och bristen på soljus, det är 2,5 vecka sedan jag såg solen senast... Men precis, ett gram i taget, till sist når man målet! :)

Logga in för att skriva en kommentar.