icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1657931
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
12 december 2014 16:24
2

Envist sår

Jag har haft ett sånt envist sår att jag ett tag trodde jag måste gå till vårdcentralen. Det var så märkligt, plötsligt märkte jag att min tå ömmade, första dagarna tänkte jag väl inte ens så mycket på det men sen tittade jag mera nogrannt och ser att jag har ett skarpt sår vid stortånageln. Tån var lite svullen och t.o.m verkade vara lite. Jag vet inte av att jag gjort nånting, så det är jättekonstigt! Jag tvättade såret och lät det vara men det blev inte bättre, tvärtom blödde det igen och igen. och tån gjorde jätteont om jag tog på stället. Till sist köpte jag desivon och baddade flera gånger per dag och efter det har det ändå tagit ca en vecka innan det nu känns bra igen. Totalt har det tagit minst 10 dagar för såret att läka, mycket märkligt. Det gjorde mig lite orolig. jag har aldrig varit med om liknande förut.

 

Gillar

Kommentarer

  • 12 dec 2014 18:34
    mita0822

    Fötter är då ett elände när de börjar krångla, hoppas det blir bra.

  • 13 dec 2014 10:39

    Tack :)

Logga in för att skriva en kommentar.