icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1442757
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
17 december 2014 20:05
1

Envisas på - Gympa och promenader

Idag tog jag först en lunchpromenad delvis i solsken på 30 minuter. Sen efter jobbet gick jag tur och retur till gympan totalt 1,5 timme och så gympade jag en timme, medelpass. Så det blev 3 timmars motion idag. Det var ljuvligt vackert att promenera ikväll, alla stadens ljus skimrade på vattnet.

Nu är jag rejält trött efter all denna motion de senaste tre dagarna. Blivit 9,5 timme. Det känns i kroppen. Gympan går bra och min kondition känns otroligt nog fortfarande ganska bra MEN det är resten av kroppen, musklerna, senorna mm som till sist bränner som eld, jag är envis och försöker hålla ut. Jag försöker komma ihåg i hur bra form jag var och jag kan komma dit igen.

Jag är jättenöjd att jag kommit igång och motionerat så mycket men känner mig jättetrött, ska nog lägga mig tidigt ikväll.

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

  • 17 dec 2014 23:07

    Bra kämpat. Pepp på dig!

Logga in för att skriva en kommentar.