icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1703269
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
5 april 2014 22:14
6

Energi, energi, energi!!! :)

Åh, vad jag mår bra just nu! Jag är full av energi! Jag är så glad! Jag har egentligen inte mått så bra en längre tid och känt mig stressad och hamnat i ett tillstånd där jag ofta skjuter upp saker och ting även fast det är viktigt, bråttom. Jag kan inte riktigt förklara det mera än att jag blivit så stressad att jag inte kunnat fungera normalt och fått kämpa mycket för att få nåt vettigt gjort. Senaste veckan ungefär så känns det som det har börjat vända! Orsaken till att jag plötsligt mår bättre och orkat börja göra mer saker är jag inte riktigt säker på men jag tror det är en kombination av att jag är så glad att jag gått ner så mycket i vikt, känner mig enormt nöjd över mig själv, samtidigt som jag senaste tiden läst flera intressanta böcker som inspirerat mig. Jag sprang på böckerna av en slump, de låg på ett bord utanför bokhandeln vid köpcentrumet och jag började titta på dem och tänkte att det här låter ju intressant. De kostade bara ca 50 kronor styck. Det började med att jag köpte en. Sen när jag läst nästan hela den gick jag tillbaka och köpte två till i samma serie och dan efter köpte jag den sista. Vad det var för böcker? Jo, det är inom psykologi, självhjälpsböcker med övningar, jätteintressant och jag har fått så många bra tips och insikter. Den första heter "[KURSIV]Lev ut dina drömmar[/KURSIV]", den andra "[KURSIV]Sätta och nå sina mål[/KURSIV]". den tredje heter "[KURSIV]Planera din tid[/KURSIV]" och den sista heter "[KURSIV]Självförtroende[/KURSIV]". Jag håller på med de två sista nu parallellt, men har de senaste dagarna börjat strukturera upp min tid som de rekommenderar i ena boken och jag har fått så mycket gjort! Böckerna har gett mig en sån inspiration! Jag har inte ens knappt hunnit vara inne här på bloggarna på länge för jag har så fullt upp med allting. jag har insett att internet är en stor tidstjuv för mig annars, jag kan lätt sitta här i många, många timmar. Det är ju roligt men har man även en massa annat att göra så blir det mycket ogjort. Böckerna handlar till stor del om att lära känna sig själv bättre, att räkna ut vad man är bra på och vill göra, sätta mål och hur man steg för steg ska komma närmare och nå sitt mål. Ibland kan vanliga frågor få en att komma på saker som man inte visste om sig själv. Jätteintressant! Jag har fått en sån energi, jag skriver långa att göra-listor och susar runt sprudlande glad! Igår köpte jag ett nytt allrengöringsmedel som luktar liljekonvalj, åh vad det doftar underbart här nu! Ha en trevlig lördagkväll! :) Pepp pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 6 apr 2014 01:15
  Sumo
  Härligt! Med positivt tänkande ;)
 • 6 apr 2014 03:24
  Det låter härligt! Tack för boktipset. Bra gjort att gå ner i vikt trots stress!! När jag är stressad äter jag socker, hinner/orkar inte träna, och går upp i vikt. Du har gjort/gör en fantastisk viktresa!
 • 6 apr 2014 07:13
  Vad härligt det låter! Vem har skrivit böckerna? Det är en underbar känsla att komma till nya insikter. Jag ska faktiskt på föredrag imorgon kväll om självförtroende vilket ska bli intressant.
 • 6 apr 2014 08:19
  Ett sånt inspirerande inlägg! Vad härligt att du mår så bra.
 • 6 apr 2014 09:11
  Krusmor
  Underbart! Grattis till energipåfyllningen :) Även jag är intresserad av författarnamnet på dessa intressanta böcker :)
 • 6 apr 2014 10:22
  Tack så mycket allihopa! :) Tack [KURSIV]Namnnamn[/KURSIV] :) Jag brukar också reagera på stress med att äta och helst mycket fikabröd och sånt... men denna gång så bara bestämde jag mig att nu jäklar får det vara nog, nu ska jag gå ner i vikt, nu eller aldrig!!! Jag SKA göra det! Det har inte varit helt lätt alla gånger men jag har fokuserat på att om jag så inte gör nånting annat vettigt så ska jag i alla fall äta sunt och motionera. Jag hade skjutit upp även detta beslut ganska länge men rätt som det var fick jag motivation och då var det bara att hänga på. Böckerna är på tyska och jag vet inte hur lättillgängliga de är i Sverige och om de tex finns översatta men det finns helt säkert liknande böcker på samma teman i Sverige om man kolla på biblioteket eller bokhandeln. "[KURSIV]Lebe Deine Träume[/KURSIV]" av Pam Richardsson (ISBN (13) 978-3-89736-275-8, ISBN (10) 3-89736-275-9) "[KURSIV]Ziele setzen, ziele erreichen[/KURSIV]" av Ann Jackman, (ISBN (13) 978-3-89736-274-1, ISBN (10) 3- 89736-274-0) "[KURSIV]Zeitmanagement[/KURSIV]" av Ute Elisabeth Herwig (ISBN (13)978-3-89736-281-9, ISBN (10) 3-89736-281-3) "[KURSIV]Selbstvertrauen[/KURSIV]" av Ute Elisabeth Herwig (ISBN (13) 978-3-89736-283-3, ISBN (10) 3-89736-283-x)

Logga in för att skriva en kommentar.