icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
28 november 2013 11:24
3

En ny dag

En lång god nattsömn var precis vad jag behövde efter gårdagens pärs. Jag slocknade redan vid 21-tiden. Vaknade pigg som en mört, åt frukost och gick för första gången på ett morgonpass som började kl 8. Det var "funktionell funktionsträning". Just det här passet tyckte jag var extra bra. Jag har gått på "funktionell funktionsträning" på måndagar förut men då kör ledaren lite andra övningar än hon gjorde idag fast det är samma person. På måndagar är vi nog minst 100 pers och nästan bara ungdomar men idag var vi bara 5 st på passet och alla andra förutom jag var lite äldre, runt pensionsåldern skulle jag tro. Ledaren t.o.m. kom fram och skakade hand med mig då jag kom in. Har jag aldrig varit med om förr på gympa. Passet var lika urjobbigt som vanligt men jag upplevde det som att ledaren ändå anpassade övningarna lite bättre, vi fick köra på varje övning en aning längre osv och jag hängde med på allt. Det var mycket mer varierat tyckte jag också, kändes jättebra. Och så var det lite kul att istället för den vanliga gympan som normalt är så anonymt, folk bara går och kommer utan att man vet vem de är, så blev det en annan mer familjär stämning och vi alla och ledaren pratade mycket med varandra. Det var trevligt. Så det passet ska jag nog gå fler ggr. Efteråt tog jag direkt min 50-minuters promenad så nu känner jag mig glad och nöjd att jag hunnit med så pass mycket motion redan idag. En till 50-minuters promenad ikväll så är dagens motion klar!

Kommentarer

 • 28 nov 2013 11:52
  Så duktig du är! Kramiz
 • 28 nov 2013 11:29
  Flisen87
  Ha en fortsatt bra dag! :)
 • 28 nov 2013 14:42
  Tack detsamma [KURSIV]Flisen87[/KURSIV]! Tack så mycket [KURSIV]AnnCatrine[/KURSIV]. En dag i taget :)

Logga in för att skriva en kommentar.