icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1033111
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
30 januari 2016 07:40
8

Efter intervjun

Jobbintervjun var i en annan stad så jag tog ledigt på eftermiddagen och reste dit. Jag hade köpt nya kläder och klippt mig och förberett mig noga så det kändes bra. Intervjun gick också jättebra och jag fick en positiv känsla under intervjun. Detta är ett jobb som jag absolut vill ha, en tillsvidareanställning och verkar jättebra på alla sätt. Men så på slutet av intervjun säger chefen att det finns en person som haft tjänsten i två år och hon har också sökt tjänsten så hon är en stor konkurrent! Gissa om jag blev paff! Hur stor är chansen att få jobbet framför någon som haft jobbet i två år?! Jag for hem jättebesviken och känner mig lite lurad. Jag har ju inte fått definitivt nej än men nog känns det tufft. Ha en trevlig lördag! Pepp pepp! :-)

Gillar

Kommentarer

 • 30 jan 2016 08:03
  aregnisw

  Förstår om du blev besviken och jag kan inte förstå varför chefen sa så det var inte psykologiskt sagt alls som att först ge kakan och sen äta upp den, hoppas ändå hon ändrar sig håller yes ha en bra lördag du med nu...

 • 30 jan 2016 08:22
  Bella50

  Håller med...ingen smart chef...👎😧

 • 30 jan 2016 09:51
  gittan52

  Jag vet ju inte vad det är för typ av tjänst, men om man ställer vissa formella krav i form av betyg etc, så kan alltid en person ”utifrån ha förtur mot en person ”inifrån” om denne inte har samma formella kunskaper.

  Det är bl.a. lite press på många barnskötare att utbilda sig till förskolelärare för att känna sig hyffsat säkra på fortsatt jobb. Samma sak vad gäller lärare, det finns många duktiga, men ej behöriga, lärare som kan hänga löst när man söker nu personal.

  Jag tycker inte att det var fel att de informerade dig om den andra personen, tvärtom. Skulle du nu inte få tjänsten så vet du att det förmodligen ”bara” var att den andra är lika kompetent som du men att de vet mer om den personen som i detta fall kan vara en fördel för dem.

  Håller tummarna för dig!

 • 30 jan 2016 10:02
  Tita

  Håller alla tummar o tår för dig👍👍👍💝

 • 30 jan 2016 10:08
  Det gick till så att jag ställde frågor om tjänsten och frågade om det var en helt ny tjänst eller om någon slutat. Det var då chefen nästan studsade till och sa nej, vi har en person som vikarierar på den tjänsten nu sedan två år tillbaka. Nu ska det bli en tillsvidareanställning. Ja chris48, det kanske är spel för gallerier. Jag varit med om tidigare att jag sökt tjänster som tillsatts misstänkt fort så jag har anat att de redan haft en viss person i åtanke. Men jag tycker att det är jättemärkligt att de kallar till intervjuer i onödan. Nu sa chefen att de kallat 5 personer och att det eventuellt kunde bli en andra intervju. Det känns motsägelsefullt. Tack Gittan52, det är en handläggartjänst inom ett specifikt område. Jag har både erfarenhet och utbildning som matchar. Men om någon redan sitter på tjänsten sedan flera år så måste väl mycket till innan de väljer en annan person.
 • 30 jan 2016 10:09
  Tack, tack Tita! :-)
 • 30 jan 2016 12:05
  gasten

  Fy vad besviken man kan bli, men ge inte upp än ! Håller tummarna för dig !

  Ha en skön dag !

 • 30 jan 2016 13:07
  FrkM

  Märkligt utspel från chefen i din intervju och märklig hantering av medarbetaren. Frågan är om de verkligen vill ha medarbetaren då en rekrytering tar både tid och kraft att genomföra och ville de ha medarbetaren så skulle de kunnat slippa allt arbete med rekryteringen .

  Jag tycker du ska följa upp din intervju med ett samtal i början på nästa vecka. 

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

Logga in för att skriva en kommentar.