icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1273187
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
27 april 2014 10:51
4

Djup svacka

Jag har inte varit inne här på bloggen på länge. Jag vet ärligt talat inte vad som hänt. Jag har hamnat i en djup svacka och ingenting funkar längre. Viktminskningen har ju gått mer eller mindre på räls sen i höstas men senaste tiden har allt spårat ut. Plötsligt har jag bara slutat att äta nyttigt och istället börjat mer eller mindre att hetsäta. Det har jag aldrig gjort förut. Inte så här. Jag har köpt en massa onyttigt och bara vräkt i mig tills jag nästan storknar. Dag efter dag. Det känns inte riktigt friskt och jag fattar mig inte på det, varför jag gör så här. Sen så har jag också blivit nedstämd och helt tappat tråden. Hade sista tiden blivit så inspirerad och börjar med en massa planering och projekt men allt har fallit nu och jag känner mig bara helt slut. Det är nästan så jag tror jag är utbränd eller nåt men jag fattar inte riktigt varför i så fall. Jag har haft mycket stress i mitt liv i många år men jag har försökt att kontrollera det och i alla fall ta ett steg i taget och jag tycker inte att jag haft mer stress än vanligt sista tiden. Men plötsligt så är min motivation borta och jag får panik och vet inte vad jag ska göra, jag får i stort sett inget vettigt gjort. Jag vet ju logiskt sett att jag måste "skärpa mig", vad håller jag på med? Men det är som att jag inte har kontroll över mig själv. Det är inte bra, inte alls bra. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att vända till rätt kurs igen. Det känns mycket obehagligt att ha varit så himla motiverad och på g och nu sen några veckor tillbaka är all motivation borta och jag har ingen lust med nånting. Jag känner mig mer eller mindre stressad hela tiden fastän jag inte har nåt att vara stressad över egentligen. Jag försöker att tänka logiskt men det är som att logiken inte hjälper mig. Jag handlar precis tvärtom. Jag kan inte räkna ut vad som hänt. Varför beter jag mig plötsligt så här. Hoppas det går bra för er! Ha en skön söndag! Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 27 apr 2014 13:19
  Donnina
  Jag tror också att du snart är på banan igen! Du har ju faktiskt inte gått upp mer än 1 kg enligt "Viktrapport" och ner vecka 16 och 15 så egentligen är det väl ingen katastrof? Försök ta dig ut i det vackra vädret och gå dina promenader, och köp inte hem en massa onyttigt ätbart skräp. Du vet ju som sagt hur du ska göra för att gå ner, ta det lite lugnare nu kanske, du har ju tappat massor av vikt på väldigt kort tid, kroppen kanske protesterar? Håller tummarna för att motivationen kommer tillbaka snart ! Cheer upp, du fixar det!!
 • 27 apr 2014 13:14
  oups
  Låt det som varit vara om du kan. Du har varit och är duktig så snart kommer du tillbaka. Berg och dalbana ingår i livet, tror jag. Hoppas du snart mår bra igen. kram
 • 27 apr 2014 21:19
  Jag har saknat dig! Vad starkt att du berättar om detta och är ärlig. Att skriva hjälper och man kan behöva analysera sig själv på detta sätt. Tror vi alla har något destruktivt beteende inom oss mer eller mindre som vi måste kämpa emot. Jag har varit ledig hela veckan och nästan känt mig sönderstressad paradoxalt nog när jag är ledig. Det är viktigt att du försöker komma rätt och hitta roliga saker igen. Tänk på hur bra du har mått och allt du har planerat och hur mycket du har inspirerat. Varm kram!
 • 28 apr 2014 22:11
  Tack så mycket för alla kommentarer :) Jag har saknat er också! :) [KURSIV]chris48[/KURSIV], jag slutade ju med all gympa pga knät för ca 2,5 månad sen så sen dess har jag inte gympat. Styrketräning har jag aldrig börjat med. Men promenader hade jag börjat med men sista veckorna har jag bara inte orkat nånting. Jag tänkte börja om med gympan för ca 3 veckor då knät kändes bättre men det var ju då de informerade att sporthallen stängde nu i 3 veckor för påsklov så de har öppnat igen förra veckan. jag gick på zumban för första gången i fredags och ikväll var jag på gympa. Tyvärr så känner jag att min "hetsätning" eller vad det är, inte är friskt, jag får nästan som en mani av nåt slag, så det känns inte alls bra. Jag måste på nåt vis komma ur det och in i mina rutiner igen. Ja, det är otroligt vackert här, det är det verkligen. Tyvärr har jag inte alls promenerat så mkt de senaste veckorna, jag vet inte varför, jag har bara känt mig så nedslagen och orkeslös. [KURSIV]Donnina[/KURSIV]. Tyvärr var jag inte helt sanningsenlig i "rapporten" för jag har inte vägt mig på länge. Jag har nog gått upp mycket, mycket mera men jag skrev -1 kg för jag visste att jag minst gått upp det i alla fall för jag känner mig jättetung i jämförelse och jag vet ju hur mkt jag ätit, det är inte normalt. Men jag måste väl väga mig på onsdag så då måste jag bita i det sura äpplet. Det är som att nån plötsligt har tryckt på av-knappen! Min motivation är som totalt bortblåst! Det känns inte bra och jag måste på nåt vis hitta den igen och det inom kort! [KURSIV]Eleganz,[/KURSIV] tack så mycket :) Ja, jag vet faktiskt inte vad jag fått för fel men jag hoppas det går över för jag vill absolut komma till min målvikt och det är inte såå långt kvar. Jättetråkigt då man börjar att sabotera för sig själv, vad kan det bero på... Jag har varit tokstressad på sistone och det finns egentligen ingen förklaring. Jag kan i alla fall inte se den. Men jag ska försöka att ta mig samman....Och precis, jag vet ju hur bra jag mått! Jag måste fokusera på det och ta nya tag! Kram :)

Logga in för att skriva en kommentar.