icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

692659
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. I somras (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normaltvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här:http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019 och kanske till och med vara lite snabbare än sist?! :)
11 januari 2019 08:43
3

Det stormar (Bild)

Oj, vad det stormar idag  Det dånar högt fast man är inne och har tvn på. Ibland dunkar det som om något ska flyga löst från huset. Lite obehagligt. Tur jag bor i stan. Jag får hålla mig inne idag. I höstas var det också storm och då missade jag det och tog mig en promenad. Inte att rekommendera. Oj  vad kallt det är och blåser tänkte jag och knatade på .. tills det plötsligt låg ett träd som ramlat över spåret. Då insåg jag att det var dags att gå hem.

Jag tror stormen kommer att ge sig ikväll så jag får ta en promenad då. Mat har jag så jag klarar mig. 

Ha en trevlig fredag och var försiktig om ni måste ut i stormen! 

8c3d2541-b4b9-42f0-a457-3818ebcacd78.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 11 jan 2019 09:16
  LissaLo

  Det stormar också här! Jade storm nyårsafton och en ny kom nyårsdagens kväll och nu den tredje på 2veckor!

 • 11 jan 2019 10:39
  Molnbär

  Var rädda om er! 

 • 11 jan 2019 13:55

  Jaså, har ni haft så många stormar, LIssaLo. Bara man är förvarnad får man hålla sig inne (i den mån man har möjlighet) så inget kommer flygande i huvudet på en. Tack Molnbär!

Logga in för att skriva en kommentar.